På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 29 februari 2016

Mer kultur


Systern smsade och undrade om vi skulle gå. Och en kvart senare hade vi bokat biljetter. Skall bli jättekul att se. För jag tänker att jag skall säga ja till väl valda saker och välja bort mindre viktiga val i vardagen. Så jag verkligen hinner med det jag vill. Svår balansgång bara.  

//A

söndag 28 februari 2016

Söndag läsdag


Söndagar har blivit dagen då jag läser. Mer än andra dagar. Både jobbrelaterade saker och det jag väljer själv. Och förra veckan då jag var ensam på kvällarna blev det läsning varje kväll istället för tevetittande. Läser både i soffan i vardagsrummet och i soffan i köket. I köket njuter jag också av tulpaner som muntrade upp oss på fredagen när vi kom hem efter allt rörigt. Tack Lisa.


//A

lördag 27 februari 2016

Vilket dygn!


Nu mello i ett trött sällskap! Den yngste sover sedan länge. De sista dagarna har varit händelesrika. Ett fällning på fotbollsplanen på torsdag eftermiddag och med följden att Sigge slog i huvudet resulterade i ett kortare epilepsianfall några timmar senare på Ica. Satt där lite låg på botten av en vagn och började kräkas. Ur med ungen och sedan kräktes det mer på golvet, på sig själv och lite på mig. Och sedan försvann hann någon minut eller två. Slapp kropp och en arm som for lite runt och en blick som såg ut i intet. Då ringde en hjälpsam tjej SOS. Sedan kom äntligen nickningen att han hörde mig. Lite förvirrad och ville upp. Men vi satt kvar en stund och tog det lugn. Och sedan behövde Sigge gå på toa och någon vänlig själ hjälpte oss dit. I entren hittade vi en stol och då var Sigge så trött och ville bara somna. Och det kändes inte bra och då skickade 112 en ambulans. Och efter prat med ambulanspersonalen och barnakuten på Drottning Silvias bestämdes det att Sigge skulle kontrolleras. Och då hade Sigge piggnat till. Så vi körde in han och jag. Stinkandes. 


Att ha sin syster nära känns extra bra då sådant här händer. Särskilt när man då i röran ringer och hon är 5 minuter bort. Och särskilt när mannen är i Barcelona, svärisarna på solkusten i Spanien och morfar på Kanarieöarna. Och en ensam Nils som sitter hemma och väntar på oss. Så Sara åkte till Nils och packade väskan utifall att och sedan kom de efter till barnakuten. Och utifall att blev ett definitivt stanna. Efter inskrivningen fick vi ett rum direkt och någon timme senare hade kontroller och läkare träffat Sigge och vi fick ett rum på avdelningen akut korttidsvård. Vi tvättade oss och tog på oss rena kläder. Åt lite kvällmat och tittade en stund på teven. Borstade tänderna och läste saga. Sedan kom sömnen snabbt för Sigge. Jag själv somnade någon gång framåt morgontimmarna. Hela natten kollades Sigge av personalen. Puls och ögonrörelser och att han gick att väcka till. 


På morgonen hade vi fått sällskap i rummet av en tjej i övre tonåren och henne pappa. Och när ronden gått och Sigges doktor hade sagt sitt fick vi åka hem igen. Den känslan alltså. Bästa känslan att få komma hem till sitt eget. Vi åkte snabbt förbi Ica och köpte en legobyggsats till Sigge som jag mutat honom med där någon gång mitt i natten när en tablett skulle tas. Vi fick också tillfälle att prata med personalen och intyga att allt gått bra. Och hoppades att röran efter oss med kräk och kundvagn och skanner hade löst sig. Och det hade det givetvis. Sedan köpte vi sushi och åkte hem och åt, duschade och myste med Nils som kom från skolan. Och tvättade i massor...


Sedan inväntade vi pappan och när han kom hem lagade vi mat tillsammans. Sigge höll sig nära hela kvällen och somnade tidigt. Vi andra med. 

Idag har vi bara myst. Varit på bio och sett Zootropolis som var jättebra. Se den! Och lunchat på stan och fikat med vänner och planerat sommaren. Och somnat till Mellon. :-) 

Mitt hjärta Sigge som är så redig när det verkligen behövs och svarar på frågor och berättar och står ut med både det ena och det andra. Min gulleplutt!

Och mitt andra hjärta Nils som är så klok och insiktsfull och trygg. Jag hjärtar dig!

//A

lördag 20 februari 2016

Receptrensning


Jag är fenomenal på att spara recept. På hög. Som aldrig blir gjorda. Eller ens tittade på. Och så plötsligt fann jag mig själv sittandes med att rensa. Oj. Nu är det inte många recept kvar alltså, nästan bara vardagsrecept. Var skoningslös. Två halvfulla röda pärmar blev kvar. Dessutom åkte ett par kokböcker i loppislådan. För vem använder kokböcker numera? Jag tycker jag hittar allt på nätet eller i min ögongodistidning Elle Mat och Vin. Och om jag läser i kokböcker är det mer som en stunds njutning av fina bilder. Fick en hel hylla över. :-)

//A

fredag 19 februari 2016

Fredagssvep vecka 7


Sigge har sportat simning varje dag på lovet. Det har gått riktigt bra. Tänker att simkursen underhållt hans simkunskaper ett par månader till. Nog behöver vattenvanan tränas lite då och då för Sigge. Så fler badhusbesök behövs under våren. Sedan blir det ju sommarsemester med mycket bad hoppas vi. 


Målarboken om Harry Potter blev poppis direkt. Djup koncentration då det på vissa bilder är många små detaljer. Och just nu har vi filmklubb med Harry Potter-filmerna. Idag har vi kollat på Harry Potter och Fenixordern. Nummer fem i ordningen. Dessutom har Nils börjat läsa andra boken. 


Nya böcker. Vill bara läsa hela dagarna. Har blivit en del läsning på lovet. Läst ut Systrarna Tides sista sommar och Flickan på tåget och en "jobb-bok" om pedagogik. Skall nu börja med översta boken Livet enligt Fikry. Dessutom är det ju bokrea nästa vecka. Både jag och Nils och Sigge har kryssat i bokreatidningen. Trots att bokrean stundar köpte båda barnen varsin ny bok när vi var på stan en eftermiddag i veckan. Och glädjande hörde jag på nyheterna att bokförsäljningen ökar i vårt avlånga land. Bra, bra, bra!


Hittade en plansch när jag röjde som bäst vid jul. Den gillade Nils så den har vi satt upp på hans rum. Hade helt glömt av den. Men tycker lika mycket om den då som nu. 


Nils och Joakim har hittat ett nytt spel som de gillar. Ser ut så här. Ett mer strategibetonat spel. Har tyvärr inte lärt mig hur det funkar. Kan bero på att mitt Star Wars-intresse är ganska svalt. Engagerar mig hellre i färgläggning. 

//A

torsdag 18 februari 2016

Balansen


Min jobbvardag. Helt plötsligt dyker det upp en minisemla. Helt egenbakad av kocken i köket. Äter oförskämt bra mat till lunch varje dag. Och ibland skämmer hon bort oss med små godsaker.
Min motionsvardag. Ett tennispass. Herregud vad jag tycker tennis är roligt. Spelar så ofta jag kan. Efter år av harvande på gym, bodypump och annat där den riktiga motivationen saknades dansade tennisen in i mitt liv. Väldigt glad att hittat något som får igång mig. Som gör att jag vill springa och röra på mig. Som tänder något. Och gör så allt blir i balans.


//A

onsdag 17 februari 2016

Favoriten



Favoriten alla gånger alla måltider dygnet runt. Turkisk yoghurt. Och det måste vara Arlas turkiska meze yoghurt. Den är absolut den godaste tycker jag. Och idag blev det tallriken ovan och två kokta ägg med kaviar till lunch. Ungarna hade blivit lovade hamburgare. Och något som är lovat är svårt att förhandla bort. Men alla blev nöjda till slut ändå.  

//A

tisdag 16 februari 2016

Sportlovsaktiviteter




Hann inte klart med min manet innan någon annan också ville färglägga maneter. Jag och Sigge har invigt min målarbok med temat havet. 


Strålande sol och några minusgrader. Underbart på skridskoisen. Sigge hittade direkt några kompisar från skolan och jag vände näsan mot solen en lång stund.


Båda har sorterat sina kulor. I väntan på våren. Nja, Den dröjer nog en stund till. 

Imorgon blir det simkurs igen för Sigge. 5 dagars intensivkurs på sportlovet. Och det går kanon. När ungen väl kommer i. ;-) 

Och Nils då? Han är med kompisar. För på skolvardagarna blir det inte så mycket av den varan. Läxor och träningar och ganska långa skoldagar tar på krafterna. Härligt att det nu finns mycket tid till vänner då.

//A

måndag 15 februari 2016

Sjukstuga



Nu myser vi och har sportlov. Dock har det blivit mycket hemma-tid hela vecka 6 också. Sigge vaknade en torsdag med hög feber. På måndagen därpå hade han sin feberfria hemmadag och vi räknade med att tisdagen skulle vara som vanligt. Men då vaknade han med feber igen. Hemma två dagar och igen feberfri. Och i torsdags var det då äntligen dags för skola. Men vi lunch ringde fröken och hade en hängig och ledsen Sigge bredvid sig. Så förra veckan avslutades med lugna inneaktiviteter. Vi har spelat spel. Vi har pusslat. Vi har gjort läxa. Vi har läst. Vi har pärlat. Vi har sett film. Just nu är det Carcassone som gäller. Minst en omgång varje dag. Och nog har det varit sjukt på andra håll med. Överallt är eller har folk varit dåliga. Hoppas jag klarar mig!

//A

söndag 14 februari 2016

Alla Hjärtans Dag 2016


Sigge pysslar aldrig. I fredags slog han nog rekord. Hjälpte mig med lite småfix och sedan pysslade han ett Alla Hjärtansdag-brev till pappan. Och gick banans med silverstjärnorna. Idag har det överlämnats av stolt Sigge. Sötproppen min.

//A

fredag 5 februari 2016

Fredagssvep vecka 5


Som för många andra startar den med en sjuk Sigge. Vaknade i veckan med feber, halsont och huvudvärk. Även denna fredag. När man är sjuk är det andra regler som gäller. Glass och saft. Och lego. 


Beställer som en galning. Älskar att handla på nätet. Att gå på stan känns bara tröttsamt. Antingen hittar jag inte det jag vill ha eller om jag mot förmodan skulle göra det så är den storleken eller färgen jag jaktar efter slut. Och nog är jag förvånad över att det är väldigt få saker jag skickar tillbaka. Även när det gäller skor. Nu skall killarna och jag matcha i vår. :-)


Tulpanfrossan fortsätter. Idag med lite blåbärsris. 


Sigge fick också välja lunch idag. Vet ju med 100 %-säkerhet att han väljer sushi. Så därför låter jag honom välja. Enkla poäng. Lyckokakorna är alltid småkul. Men idag tyckte jag faktiskt de hade viktiga budskap. Båda är viktiga för mig. Svårt att själv bedöma den översta givetvis men den undre har jag blivit mycket bättre på. Heja mig liksom. 


Och så läser Sigge för mig. Så mysigt. Idag har det blivit Bu och Bä bland annat. Böckerna av Lena Landström är så roliga tycker jag. Nästan mer underhållande för vuxna än för barnen tror jag. Språket är lysande. 

Ikväll skall vi smaska hemmagjorda hamburgare och sedan se andra Harry Potter-filmen. Mys. 

//A

måndag 1 februari 2016

Ny vecka, igen!


Vardagarna flyger fram. Jobbet tar ju sin del. Och så barnens aktiviteter på det. Och min egen. Och så varvas det med att vara ensam då J reser lite då och då. Varje fredag är vi ju en sväng på biblioteket och de senaste gångerna har även jag lånat lite böcker. Sist följde Lotta Lundgren med hem. Skall nog testa några av recepten som verkade lovande. I bokhögen ligger en till fast det är en barnbok av Bea Uusma, Astronauten som inte fick landa. Den har jag velat läsa ett tag. Sedan väntar också boken Härskartekniker av Elaine Eksvärd. Den skall bli spännande att läsa.

//A