På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

onsdag 30 september 2015

Familjen läser


Nils läshylla. Just nu läser han Harry Potter-serien. Och Bleckmossen. Lite parallellt. Nytt på hyllan från bokmässan är Fängelsemysteriet, Momo och kampen om tiden, Ninja Timmy, Fängelseskrämmorna och Bleckmossen. 


Till Sigge köpte vi den nya Hajar av favoritförfattaren Sarah Sheppard. Vi har ju läst sönder hennes dinosaurieböcker och Viktiga kartor. Älskar stilen. På både text och bild. 


Själv läser jag tredje boken i serien om Maj. Vill bara läsa mer och mer. Längtar inte tills trilogin är slut. 

//A

tisdag 29 september 2015

Beställning


Jag har lagt en egen beställning. Alltså hur söt. Nils har syslöjd just nu och kom hem med denna häromdagen. Denna är tyvärr tingad till någon annan. Kanske har han en pysselgen iallafall. Har försökt stimulera den men utan något vidare resultat. Hittills. 

//A

måndag 28 september 2015

Blomster på trappen


Fint på yttertrappan. Tur att någon ombesörjer att pynta hos mig. Tack Lisa! Brukar ju köpa ljung och bollkryss inför hösten och pynta utanför men i år har det ännu inte blivit av. Kanske beror på att det fina prydnadsgräset jag köpte i somras fortfarande står så fint. 

//A

söndag 27 september 2015

Bokmässan 2015


Oj som Nils sett fram mot Bokmässan i år. Kul att kusinen Ella hängde med. Igår var vi där. Först köpte vi givetvis den nya Lasse-Maja boken Fängelsemysteriet. Sedan lyssnade vi på när Martin Widmark och Helena Willis berättade om karaktärerna i böckerna och hur vissa av dem kommit till. Och så blev det autografer i år med givetvis. 



Sedan bänkade sig Nils igen och lyssnade på författarna till Pax-serien. Vi köpte de två första böckerna i serien på bokmässan förra året och snart kommer den femte boken i serien som vi väntar på. Vilken bra serie. Tuff, spännande och kuslig på samma gång. Sidorna med serieteckningarna i böckerna är så livsgivande till böckernas handling. 

Och sedan strosade vi runt och köpte ett helt gäng med böcker. Vid lunchtid var det olidligt mycket folk på mässan. Väldigt varmt. Och kändisar i varenda hörn. Vi tog en lunch i närheten med Ella och Sara innan vi åkte hemåt igen. 

Hoppas att Nils vill dit nästa år med!

//A

söndag 20 september 2015

En söndagstur


En liten söt bukett till mamma. Solen värmde så skönt på bänken där vi satte oss en stund. Det är en rofylld plats. 


Sigge och Nils ombesörjde vattningen. Av alla blommor i asklunden. Hade att göra en lång stund.


Sedan åkte vi hem till morfar som kom hem från Göteborg igår eftermiddag efter sin ryggoperation. Vi fikade och åt alldeles för många chokladbollar, kikade och valde i godislådan, kollade in trädgården och sköt med luftgeväret. Som vi alltid gör. 

//A

lördag 19 september 2015

Fredagssvep vecka 38


Någon gång i februari eller däromkring var jag och min syster på Marstrands Havshotell. Och hade det supermysigt. Vill gärna åka dit igen. Vem skall med?



Morgon och mellis. Denna är gudomligt god och just när jag helt besatt av den. Utan bär, med bär. Spelar ingen roll. Godast helt enkelt. 


Första gången någonsin jag gör egen tiramisu. Idag när vi får gäster skall vi mumsa på den. Blev själv bjuden på den av min fina väninna. Det är Paulo Robertos recept iallafall. Och smeten var det inget fel på. 


Aster. Vilken färgklick jag köpte med mig hem igår efter att jobbveckan var över. Älskar att köpa blommor. Och dessa brukar ju stå länge länge. Hoppas på det.

//A



söndag 13 september 2015

Födelsedagsfirande


I fredags kom Åke och Birgitta. De hade fått veta att vi skulle ut på något och fira farfar som fyllt 70 år. Vart bar det av då? Jo, till Sjömagasinet. 


Det blev 3 h med ypperlig service och fantastisk mat. Och prat och skratt. En jättelyckad kväll. Alla rätterna smakade givetvis gudomligt. 



På lördagen efter långfrukost var det dags att fira Birgitta som om en vecka också fyller år. Vi åkte till Marstrand och besökte Standverket och Ingrid Bergman-utställningen. Besöket gav mig en fin inblick i hennes karriär och privatliv. Sedan käkade vi lunch hos Flickorna vid färjan. Kaffe och kaka tog vi hemma. Nils bakade kladdkaka i fredags så den passade fint att bjuda på. 



Nu är helgen snart över. Varit mysiga dagar med mycket umgänge. Igår kväll kändes det att det var september och vi tände ljus och belysning i fönstren. Jag i raggsockor. Sedan käkade vi tacos och kollade på klassikern "Ghostbusters" och käkade popcorn. Och när ungarna lagt sig fortsatte tv-kvällen med Us Open-damfinal. Ett perfekt sätt att avsluta en lördag.

//A

fredag 11 september 2015

Fredagssvep vecka 37


Skolstart med nya rutiner och tider. Nytt på jobbet. Orientering, badminton, flöjtlektioner, fotbollsträning och kvällsmöten och massor med föräldramöten på alla håll och kanter. Och tennis. Och fixet med kläder och skor för alla väder och aktiviteter för alla. May gadd alltså. Tror och hoppas att vi är på banan nu. 


Men lite mys måste klämmas in. Sushilunchdate med min man. Som ni ser, görroligt. ;-) Ny erfarenhet med sushin på ett rullband. Hit skall vi gå med ungarna. Värsta grejen. 


Kanelbullar från Åsas slår inte mycket. Och på fredagar fikar vi ju. Testade också mjölken från Kåhögs. Mycket god. 


Och så en tennishelg på det. Förra helgen åkte jag och 16 tennistokiga damer till Falkenberg för andra året i rad och spelade tennis. Totalt 6 h och teori. En jättebra tränare och assistent. Enkla bra tips som direkt gjorde skillnad i spelet och tekniken. Bodde gjorde vi på Falkenbergs Strandbad. Verkligen jättefint tyckte jag. God mat och fin service. Frukostbuffén var en av de bättre jag ätit. Att ta med sig en egengjord macka från serveringen inför förmiddagens tennispass var inga problem. Stort plus på det. Och på lördagseftermiddagen när vi kom tillbaka från träningen bjöd de på afternoon tea till sina gäster. Satt som en smäck. Att gå ner i spaavdelningen efter det och krypa ner i en varm pool var oförskämt lyxigt. 


Strax är det dags att gå och hämta Sigge i skolan. Unnar mig en stund vid datorn och tar en kopp te först. Meddelanden och länkningarna dundrade in igår i mobilen. Nyheten om att årets Blossa glögg har smaken Earl Grey. Det blir grejor det. 

//A