På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 31 augusti 2015

Lilla Glassverkstan


Hittade några kort i mobilen och måste dela med mig. En annan utflykt är att om ni har vägarna förbi Kungshamn är att stanna till vid Lilla Glassverkstan som öppnat i år. Underbart god lokalproducerad glass. Lakrits och jordgubb var våra favoriter. Hit kommer vi igen. Nu helgöppet ett tag till.

//A




söndag 30 augusti 2015

Simskola nästa


Nya badbyxor, nya simglasögon och lite överraskande en badmössa. Sigge är så redo för simskola. Han har ju tidigare inte riktigt tänt till på det här med simning. Deltaganden i tidigare simskolekurserna har liksom inte funkat då bubben varit lite vattenrädd. Det får absolut inte komma något vatten i ögonen. Men när han nu i sommar kom på att simglasögon är da shit gick allt väldigt snabbt. Som ni redan vet. Nu hejar jag på dig min lilla haj!

//A

lördag 29 augusti 2015

En dag med kusinerna


Vi har besök av kusinerna Ella och Moa. Och idag var det orienteringstävling för Nils. Så då fick de hänga med. Morfar kom också. Nils dundrade fram sin bana. Hann inte med med kameran. 


Strax efter kom Sigge. 1,6 km på sin inskolningsbana mot målgången och slutspurten. Pappan var nog svettigast.


Ella och Moa körde en miniknatbana. Roligast var nog att pipa med pinnen på kontrollerna. 



Sedan blev det återhämtning i gräset med hamburgare och fika. En supermysig förmiddag har vi haft. 

//A

fredag 28 augusti 2015

Ostindiefararen


När vi åkte över bron såg vi henne. Svart och med höga master låg hon ståtligt vid kajen ute på Guleskär. Dit var vi tvungna att ta oss. En perfekt utflykt. 


Mycket rep. Höga master. Luktade tjära överallt. Kanske var turen runt under däck lite väl liten men det fanns en hel del spännande fakta att läsa om livet ombord och resorna som gjordes.


Och sent kvällen efter skulle Ostindiefararen åka vidare. Lämnade hamnen och därute dundrade kanonerna sex gånger. Tre gånger på varje sida. Mäktigt. Tyvärr sov killarna då. 

//A


torsdag 27 augusti 2015

Övernattning på Hållö


Julklappen av svärföräldrarna blev äntligen av under vår Smögenvistelse. En övernattning på Utpost Hållö. Grå himmel och lätt regn mötte oss väl framme. Så vi chekade in på vårt lilla rum och slappade några timmar. Eller sov sen middag rättare sagt. Sedan gick vi ut en tur. Kan verkligen rekommendera ett besök. Där finns marmorbassängen, jättegrytor, Hållö fyr som man kan gå upp i, ett pyttelitet museum och spännande historier om händelser på ön. 


Vi blåste nästan bort. Sedan hade vi räkfrossa som också ingick i paketet. Därefter var det väldigt mysigt att kura på rummet och läsa och kolla en bra netflixserie. Värsta kvalitetstiden. 

//A



onsdag 26 augusti 2015

Sommar på Smögen


Efter Mallorca åkte vi till Smögen. Killarna har ju redan varit där en gång tidigare i sommar då vi var i London och fick få både sol, bad, värme, sjöbodsbesök, krabbfiske, båttur, makrillfiske och allt det där som hör Smögen till på sommaren. Dock blev detta besöket mest blåsigt och regnigt. Mysigt var det dock att träffa kusinerna. Nils och Henry blev bästisar direkt. Så söta att se tillsammans. 

//A


lördag 22 augusti 2015

Utflykt till Valdemossa och Deia


Och så for vi mot Deia och Valdemossa på utflykt. Slingriga och smala vägar. Jag blev helt snurrig emellanåt. Stannade på en utsiktplats och beundrade vyn. Fantastiskt. Sigge var den som såg minst för han somnade mellan alla stoppen vi gjorde under dagen. 35 graders värme tog ut sitt. 


Ta kort på barnen. Alltså. Hur. Svårt. Kan. Det. Vara. 



Sigges. Om han fick välja då. Grönt är hans favoritfärg. Lovade att ta kort. Så varsågod bubben. 


I Valdemossa blev det lunch och promenad i gränderna. Jättemysig stad. De firade något helgon och lite här och där vajade girlanger. 


Sigge och Malte. Med var sitt ninjasvärd. I en gränd.


Lovisa och Maja. Kompisar. På ett torg.

Här är Valdemossa. Dock tog vår tripp slut där. Vi åkte aldrig med till Deia. Nils hade ont i örat och Sigge var helt slut. Så vi vände hemåt och tog ett dopp på vägen vid stranden i Cala Pi. Mysig liten strand. Men med sjukt mycket folk.

//A

onsdag 19 augusti 2015

Solsemestersvardag



På något sätt är det kul att upptäcka ett ställe. Åka och handla. Svänga in på en bondgård där det säljs lokalproducerade varor. Att upptäcka glassbaren i kvarteret och sedan upptäcka den ljuvligast glassen. Det är semester. De där gröna pimientos de padron åt vi var och varannan dag. Stek dem i het olja några minuter och strö på flingsalt. Gudagott.

//A





tisdag 18 augusti 2015

Strandutflykter


Stranden i Sa Ràpita var galet fin. En jättelång strandremsa med fin sand och härligt turkost vatten. Vi var här mest. Ungarna byggde sandslott och lekte i vattnet. Och så glass och mys där emellan.



Här är en annan strand som vi besökte. Också jättefin men mycket mindre än den ovan och därav mycket mer folk. Succé att hyra en båt. Det var en strid ström av ungar som åkte ner för rutschbanan hela tiden. Förstår inte hur de orkade i värmen. Sådan här strålande väder hade vi nästan alla dagar. Någon enstaka dag kom det några moln men det var också allt. 


En underbar bild tycker jag.

//A

måndag 17 augusti 2015

Sa Ràpita


Oj vad dagarna rullar på. Nu är det verkligen dags för ett inlägg. Här kommer några bilder från huset vi bodde i och dess trädgård och poolområde. Galet hur mycket ungarna badade under dagarna. Låg i mest hela tiden. Sa Ràpita var en liten by men en pytteliten huvudgata precis vid vid havskanten. Några restauranger och en glasskiosk, ett bageri och ett apotek. Inte mer. Men det räckte långt ändå.

//A




tisdag 4 augusti 2015

Palma Mallorca


Förra sommaren charmade Mallorca oss. Och i år åkte vi tillbaka. Palma välkomnade oss med solsken och fantastisk utsikt från hotellrummet. Senare samma dag åkte vi till huset vi hyrt i två veckor. Vi körde öster ut och hamnade snart i Sa Ràpita.

//A