På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 31 juli 2015

Sommarens projekt


Nils har startat sommarens projekt. Att sälja av några av sina byggsatser och förhoppningsvis få ihop lite pengar till en ny. Men för att kunna göra det krävs en ordentlig sortering av alla bitar. Jag har hjälpt honom med att hitta lådor och även sortera en del. Men det mesta har han gjort själv. Vilket tålamod han har visat upp. Suttit minst två dagar och bara sorterat. Nu är han igång med att leta delar till ritningarna och har gjort så några veckor. Har hjälpt honom lite där med och tycker det är grymt avslappnande. Kan liknas känslan som när det är ett pussel på gång. Vi får väl se vad han får ihop. Sedan får vi se vad som fattas och göra en beställning till Lego på reservdelar. Det har vi gjort förut och det funkade kanon.   

//A

söndag 26 juli 2015

Pergola eller uterum


Vad vi velar hit och dit med våra planer för vårt hörn i trädgården som vi inte gjort något med. Pergola? Uterum? Eller en kombination? Eller ska vi strunta i det och resa istället? Eller låta det vara? Gahh. Problemet är att så länge vi inte gör något åt det så växer det som en djungel där. Har god lust att ta bort allt och grusa området. Men det kräver ju också jobb. Suck. 

//A

onsdag 22 juli 2015

London vs Smögen


Medan vi var i London var Nils och Sigge hos farmor och farfar på Smögen. Fick rapporter om morgongympa, Nordens Ark, puttning på golfbanan, besök hos Sommargott, sjöbodsbesök med fika, båtturer och makrillfiske och bad på Sandö. Nja, det var ingen som saknat oss om jag säger så.



Är oerhört glad att ha stöttningen och hjälpen av mina svärföräldrar. De är så gulliga mot våra och ordnar så mycket fint när killarna är på besök. Och det märks på killarna så här efteråt att de gillar att vara både på Smögen och med farmor och farfar. Tack. 

//A

måndag 20 juli 2015

Shakespeare's Globe Theatre London



Det finns galet mycket att välja på i London. Vi valde en av dagarna att besöka Globe Theatre som ligger på Bankside dvs utmed floden på södra sidan av Themsen. Längs kanalen finns fina promenadstråk åt båda hållen med Tate Gallery och London Bridge strax i närheten. 


Att gå med på en guidad tur är det bästa sättet att få ut mest av ett museibesök tycker jag. Iallafall om det är vuxensemester. Guiden som tog vår tur bjöd på rolig och faktaspäckad information under 45 minuter. Antar att hon gjorde ett bra jobb när vi efter turen ville veta mer. Så nästa gång vi åker till London skall vi försöka få tag på biljetter till utomhusteatern. 



Vi skall också ta en tur längs Themsen i en sightseeingbåt. Denna gången spanade vi bara på dem på håll. Tack min älskling för en fantastisk resa.  

Nu blir det vanlig vardagsbloggning ett tag framöver. ;-)

//A

söndag 19 juli 2015

Annat smått och gott i London


Mitt första tips är att äta på The Ivy Chelsea Garden. Jättemysig restaurang. Vi var där en kväll och åt en helt gudomligt god middag. Buffelmozzarellan och sparrisen ovan var perfekt på alla sätt och vis som förrätt. Även tryffel- och pecorinobollarna slank ner. Sedan blev det mera gott. Här finns menyn. Det blev inte så många kort härifrån för jag hade fullt upp med all god mat och samtal med min J. 


Tipsar också om Tate Britsh och Tate Modern. Och att gå på bio någon kväll. Det gjorde vi och såg Mr Holmes.
  1. Long-retired and near the end of his life, Sherlock Holmes (Ian McKellen) grapples with an unreliable memory and must rely on his housekeeper's son as he revisits the still-unsolved case that led to his retirement.
 Väldigt passande.


Sedan finns ju Selfridges och att strosa i Covent Garden.

/A

torsdag 16 juli 2015

Afternoon tea på Ladurée


Efter vårt förra Londonbesök gjorde mannen det klart för mig att han aldrig ville gå på afternoon tea någon mer gång. Inga problem alls för mig. Jag kan gå själv givetvis. Men nog veknade han direkt vi anlände London. Klart vi ska gå på afternoon tea lät det då. Och överallt går det att hitta. Denna gången blev det en fransk variant på fikat. Eller monterfikan som J kallade det. Kolla nöjdaste minen nedan. Allt var väldigt stylish och elegant. 


Kalaset började med två mindre mackor helt enkelt. Jag valde ost och skinka mina medan J valde ost och rökt lax. Sedan var det croissanter av alla möjliga sorter. Vanlig, socker, valnöt eller choklad. Vi valde en av varje sort. 


Understa fatet innehåll små goda bakverk. Hallon och citronpajen ovan var gudomligt god och chokladbakelsen nedan än godare. Någon slags hasselnötsdröm. J valde en marängbakelse med smak av rosenvatten. 


Slutligen toppades kalaset av två macarons. Jag satsade på lakrits och salt karamell och J på pistage och jordgubb/marshmallow. Sedan var vi mätta må jag lova.



//A

tisdag 14 juli 2015

Savage Beauty på Victoria & Albert Museum


London har alltid något att erbjuda och förra gången gick vi på en utställning om Bowie på just V&A. Denna gången blev det utställningen Savage Beauty om modeskaparen och ikonen Alexander McQueen. Redan omtalad och fullbokad sedan länge. Jag hade spanat biljetter under en lång tid och så en eftermiddag dök det upp några på hemsidan. Snabbt som attan bokade jag in oss. Det släpps ett gäng biljetter varje dag som går att köa till. Det hade varit aktuellt om jag inte fått tag på de förköpta.


Innan vi gick in drack vi lite te och kaffe på deras uteservering. Massor av folk i rörelse överallt. V&A erbjuder många utställningar samtidigt och givetvis sin fasta också som lockar många.

Utställning hade givetvis fotoförbud så jag kan bara återge känslan och upplevelsen. Kläderna, klänningarna och skapelserna, smyckena, skorna och detaljerna var FANTASTISKA. Har läst en del om honom innan och givetvis sett en del av de omtalade plaggen men att få se kompletta serier ur olika kollektioner med olika teman slog mig med häpnad. En sann konstnär och vansinnig talangfull. Och visionsfull. Jag satsade på en ny tygkasse i shopen efteråt.



Efter utställningen gick vi till Harrods och där mötte vi skylten. Imponerad av deras rea. För rea var det. Ett perfekt sätt att avsluta en dag i London må jag säga. 

//A

söndag 12 juli 2015

Wimbeldon 2015



Torsdag 2 juli och Wimbeldon. Vi satsade på att köa för att få biljetter. Det finns andra sätt men hela upplägget kring Wimbledon är att alla skall ha samma chans att få biljetter. Till showcourts gäller bara förköpsbiljetter. Och de är dyra. Eller att köa och campa på köplatsen under natten. Varje morgon släpps det ca 500 biljetter till de stora banorna. Vi fick Ground Tickets och tillgång till banorna 3-19.


När vi klev av tunnelbanan möttes vi av en station som var som en tennisplan. Så coolt. Sedan följde vi bara strömmen till en golfbanan där köpersonal mötte upp och höll koll på att allt gick rätt till. Vi fick köbiljetter och de kontrollerades hela tiden så ingen tar sig friheter. Vi hade tagit med oss en picknick och filt och spenderade ca 4 timmar här innan vi kom in strax efter kl. 11 på förmiddagen. 


Jag hade hoppats på att få en en match med Caroline Wozniacki men det var redan fullt och lång kö är vi kom in. Så vi stack vidare och fick se en suverän match mellan Alize Cornet och Olga Govortsova. Satt på första raden och såg fantastisk tennis. Så glad. Sedan gick vi vidare och såg en match med amerikanskan Madison Keys. En ung tjej som går uppåt i rankingen med fart. Henne kommer vi få se mer av i framtiden.  



Allt på området var så prydligt och matchat i grönt, vitt, lila och gult. Varenda detalj var perfekt. Alla domare var så snygga och propra och för att inte tala om bollkallarna. Några kändisar såg vi: Roger Federer och Patrick Mouratoglou (Serena Williams tränare) och Magnus Norman


Champagne och jordgubbar hör till Wimbledon. Det går åt 27 ton jordgubbar under turneringen. Och massa champagne. Kolla kylfodralet. Snyggaste jag sett. Skål för Wimbeldon och för mig och för min älskling. 


Via storbildsteven kan alla se matcherna på Centre Court. Vi såg både singelmatcher för damer och herrar och dubbelmatcher för damer och herrar live under dagen. Vi fick mycket tennis då det inte var slut förrän närmare 21.30.


Givetvis köpte vi med oss några souvenirer. Jag satsade på en keps och på en vattenflaska. Mannen på svettband och champagnefodral. Detta var resans höjdpunkt och jag är så glad över detta besök. Älskar tennis och är så glad att jag upptäckte sporten för 2,5 år sedan. Kommer spela tennis resten av mitt liv. Och se mer tennis, det lovar jag. 

//A

lördag 11 juli 2015

Fortnum & Mason


De gröna kulörerna finns överallt. Harrods. Wimbeldon. Och så givetvis har också Fortnum & Mason sin egen. De har de till och med min favorittekannan i sin egen färg. Färgen är snygg tycker jag. 


Får det lov att vara ett picknickset? Detta var en av de små modellerna. Så ska det vara picknick med stil så hade detta varit perfekt. Och vi slog inte till. Trots att deras korgar kända. Som värsta superstars. 


Teerna med. Här gick jag runt en lång stund. Sniffade och beundrade alla burkar. För burkar fanns det i mängder. Mannen fattade ingenting. Som paradiset för mig. Slog till på te givetvis. Och en tesil med stil. 



Och sedan gick vi till deras café. Ett av dem. Där på glasscaféet slog på till. Mums. Visst är det en snygg meny. Missa inte F&M. 



//A

torsdag 9 juli 2015

Liberty London



Det knarrar i golven och väggar och golv lutar lite åt alla håll. Mycket av det gamla är bevarat med mörkbrunt trä och snirkliga detaljer. Mycket fint att titta på och utsmyckningen i bakgrunden med deras kända tyger var väldigt pampig.


Överallt var det tennisfeber och så även här på Liberty. Vi satsade dock på en klassik fika med te och brownie i caféet några våningar upp. Deras afternoon tea som serverades på bordet bredvid såg god. 


Deras Gift Shop är väl värd ett besök tycker jag. Och om den fortfarande finns att se så rekommenderar jag också dokumentärserien som gick strax innan jul om varuhuset. Superbra. Var det på Kanal 7 kanske?

//A

tisdag 7 juli 2015

Hurra för 40


Så var det dags för ännu en 40-årspresent. London och Wimbeldonbesök som jag fick av min fina man. London mötte oss med strålande sol och 25-graders värme. Hotellet The Mandeville hotel låg ett stenkast från Bond Street tubestation i området Marylebone och perfekt centralt med tillgång till allt. 


Hotellets gata var full av affärer och mysiga restauranger och pubar. Efter incheckningen gick vi till Aubaine och åt lunch. En fransk restaurang som finns lite överallt i London. Superfräsch mat. 


Vi bokade vårt hotell utan frukost. Tyckte frukosten var överprisad och att gå ut och äta frukost när det är vuxensemester är så lyxigt. Ni vet känslan att få sitta helt stilla och bara ha sig själv att tänka på. Gudomlig känsla. Överallt och strax i närheten av hotellet fanns frukostalternativ. Varje dag ett nytt ställe och varje gång var vi nöjda. 


Så mitt första tips är att bo i området Marylebone. En riktig höjdare. LOVAR en full guide gällande vårt Londonbesök. Och jag måste bara säga det. jag älskar London. 

//A



onsdag 1 juli 2015

Poppis


Hej, hej vår lilla popcornmaskin. Du går varm varje dag. Så liten och smidig och snabb som blixten. Och lite retrosnygg också. Detta var presenten som farmor och farfar kom med i lördags. Redan mer använd än många andra maskiner i vårt hushåll. Hoppas att du konkurrerar ut chipsen. Ibland iallafall. 

//A