På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 30 mars 2015

Våfflor


Mjölet räckte precis till ett gäng våfflor på Våffeldagen som var i veckan. Läste om en matigare variant med räkor, rödlök, smetana och dill någonstans. En klar favorit som vi kommer göra igen. Andra våfflan slank ner minst lika lätt. Vi fixade också egen chokladsås till. Mums. 

//A


söndag 29 mars 2015

Drömmar om Paris


Någon är i disigt Paris.Inkvarterad i ett jättemysigt rum med utsikt: skymtar Notre Dame. Några är hemma. En har lekt med kompisar hela dagen. En har pysslat på sitt rum och lyssnat på talböcker och ritat hela dagen. En annan har tvättat, vikt och sorterat tvätt, lagat lunch, dammsugit och svabbat kökgolv, varit och köpt nya gympaskor till ungen, jobbat och rättat prov, städat kojor i myset två gånger, beställt shorts på HM, serverat mellanmål till massa ungar, planerat påsken på Smögen, läst ut en jobb-bok, bäddat rent i alla sängar. Känner ni igen er?

//A

fredag 27 mars 2015

Fredagssvep vecka 13


Alltid först uppe. Och alltid först klar. Med både kläder och frukost. Fixar allt själv. Fredagar är minisovmorgon för mig och Sigge. Då går vi upp 7.25. Så vi hinner säga hejdå till Nils innan han går till skolan. 


Veckans uppmaning: TA EN!!! Så mycket gott. Ikväll blir det fredagsmys med vänner och allt vi bjuder på kommer ur denna. Mums!


Rosa. I alla kulör. Ranunklar är min ständiga favorit. Dessa tronar mitt på köksön just nu. I favoritvasen från Hemtex. 


Jag och Sigge i samtal och mitt i fikat. Förmiddagen bjöd på solglimtar och då passade vi på att sätta oss på altanen på baksidan. Vi avslutade med en promenad/cykeltur i kvarteret. 


Ibland springer man på det. Någon man velat ha i evigheter men inte hittat rätt. Igår lade jag beslag på en sådan här vit. Längtar tills den uppsatt och fylld.


99,9 % av gångerna har Nils har med sig banan till fruktstunden i skolan. Och en gåta. Diskussionerna och spekulationerna är vilda enligt Nils. 

//A

onsdag 25 mars 2015

Krokus


Starten på den här veckan gjorde mig nästan lite deppig. Snö. Vill inte dit igen. Bara ha vår, vår, vår. Överallt piffar jag med små blomster för att hjälpa sinnet på traven. Krokusarna i köket och den vinröda blomman som jag köpte sist i blomsterhandeln. Någon slags klöver med söta små rosa-vita blommor. Anar att det blir någon gul påsklilja snart också. Påskriset satte jag upp i helgen. Har det med åldern kanske? Det här att pynta i god tid? Fniss. 

//A


tisdag 24 mars 2015

Paket på en lördag


Vissa blir bortskämda. I lördags kom det bud med syster; ett paket från Ella till mig. I paketet fanns ett loomarmband i mina favoritfärger. Paketet hade Ella fixat med själv. Knöligt och lite galet. Vilket gör det hela ännu bättre. 

//A

måndag 23 mars 2015

Baksätet


Dit har jag blivit förpassad. Nils vill gärna sitta fram. Och sköta musiken. Gulligt tycker jag. För mig spelar det ingen roll. Sigge står för underhållningen där bak; slutar aldrig prata om ditten och datten. 
Mest om datten. ;-)

//A


lördag 21 mars 2015

Lördag och näsdukar


Vilken låg vecka det varit. Vaknade på måndagsmorgonen dunderförkyld och har pausat träningen hela veckan. Både Sigge och J har hållt mig sällskap i snorandet. Har bara precis orkat med jobbet. Lagt oss supertidigt varje kväll. Och kanske känns det lite bättre nu ikväll. Gäspar dock något bedrövligt. Buketten som vännerna kom med i förra helgen står fortfarande vacker. Hoppas jag håller mig vaken tills Selfridges börjar. 

//A

torsdag 19 mars 2015

Sigge i närbild


Rensade bland bilderna efter skidsemestern och hittade Sigge på mängder av dem. Villig att vara med på foto. I nästan alla lägen. Skidåkningen för Sigge släppte rejält detta år. Lektionerna gav utdelning och att svänga och göra hockeystopp var målet som Sigge också fixade i.



Knapplift och ankarlift är inga problem längre. Även skicross-banor tar han sig ner i. Även guppiga skogspartier. 


Och hopp. I en av barnbackarna fanns det några hopp i en följd. Ungen körde dem säkert hundra gånger. Envis som bara den. Och till slut gick det ju enkelt. Som om han aldrig gjort annat. Det är Sigge i ett nötskal. 

//A



onsdag 18 mars 2015

Vårsäsongen igång


För några är vårsäsongen igång. Nils och Joakim har varit ute på sin första löparrunda för i år. Elljusspåret som iordningställts strax i närheten passar perfekt och är enkelt nära. 

//A

tisdag 17 mars 2015

17 mars


Pont Neuf blev Kungälv. Två blev fyra. 2002 blev 2015. Lägenhet blev hus. Förlovning blev giftermål. Du blev jag. Älskar dig.

//A


måndag 16 mars 2015

Eftermiddagsmys


Så här en vecka efter skidsemestern kan jag ännu mer uppskatta de lugna eftermiddagarna vi hade tillsammans. Ganska trötta efter en dag i backen. Myskläder och en brasa. Pyssel och spel och ingenting. 

//A





lördag 14 mars 2015

Lördagssvep vecka 11


Broccolisoppa med svamp och lök-pytt,  frösmul och örtmarinerad mozzarella. Toppar det med hembakt bröd och lite grönsaker. Mums!


Ögongodis högt och lågt. Påsknumret bjöd på mycket inspiration. Anemonerna och ranunklarna bjuder in blickar från alla hörn av köket. 


Fin förpackning. Med gott innehåll. Veckans bageribesök bjuder alltid på nya överraskningar. Gott. 


Vårkänslorna har attackerat mig denna vecka. Och att idag lördag vakna till nyputsade fönster och några penséer i ytterkrukorna gör mig barnsligt lycklig.


Jag och Nils var en sväng i centrum. Och var bara tvungna att sätta oss en stund i solen och prata bort en stund. Min lilla filosof. 


Tennis på tisdag och tennis på torsdag. Och idag även tennis på lördag. Galet roligt. Fick äntligen köpt mig en klubbmössa. 

Nu skall jag sätta mig i solen en stund med en kopp te. Höjden av njutning. 

//A

onsdag 11 mars 2015

Oslo


På väg hem från Hemsedal stannade vi till i Oslo en natt och träffade min kusin och hans familj. Jättemysigt att få träffas och att få se hur de bor och något av Oslo. Vi hann med att kika på backhoppningstornen vid Holmenkollen. Vilken höjd på bygget, minst sagt. Huset som de nyss flyttat till låg strax i närheten med en fantastisk utsikt över Oslo stad. 


På söndagen åkte vi till Vigelandsparken och kikade på alla skulpturer. De var väldigt många.


Sedan åkte vi vidare till Kon-Tiki-museet. Vilken historia och äventyr det bjöd på. Nils och Sigge blev helt uppslukade av flotten och historien. Jag med. Vi har pratat om besöket idag och redan igår bestämde vi att vi skall se filmen som kom för några år sedan. Och redan har vi bestämt att vi vill se mer av Oslo. Tack Peter, Anette och Carl-Peter för besöket!

//A

måndag 9 mars 2015

Skidsemester 2015


Ett stenkast till backen. Många timmar på skidor har det blivit. Vintersemester är verkligen härligt!


Ryggplattor check!


Bästa sällskapet i backen.



Och så några bilder på mig med mina favoritkillar. Nils spexar och Sigge laddar sig innan skidlektion. 


//A

måndag 2 mars 2015

Cooling


Detta ständiga rensande av saker och kläder som ligisterna vuxit ur. Blev i veckan av med en av triptrapstolarna och ett par skridskor och en hel påse kläder efter Sigge. Desstuom skickade jag med en påse med Sara och fick strax efter det en bild på mobilen. Alltså Moa. Världens skönaste böna. 

//A

söndag 1 mars 2015