På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

onsdag 30 juli 2014

Havets Hus


Här är gänget på väg till bryggan för att åka på sälsafari med båten Soten. Det var tänkt att sikta sälar på vägen till Lysekil. Sedan fanns det tid till både lunch och besök på Havets Hus innan båten gick hem igen. Tyvärr kom de strax efter tillbaka då turen blivit inställd pga blåsten och den sjö den orsakade. Väl hemma hoppade de in i bilen och åkte till Havets Hus istället. 


Alla fyra var supernöjda med besöket och det hade funnit massor med saker att fördriva tiden med. Själv fördrev jag och Joakim dagen med en utflykt till Sportshopen i Grebbestad där vi laddade upp med lite grejor inför höstens tennis och träning. För andra året i rad fyndade jag tennisskor. 

//A




tisdag 29 juli 2014

Lata sommardagar


Lata sommardagar. Vi hänger tillsammans. Allihop. På nätterna sprider vi ut oss i hela huset. Jag och Joakim och Nils sover på övervåningen. Sigge flyttar nattetid ner och sover i en soffa i gillestugan sedan några nätter. Hans inre termometer har ju en helt annan skala än våra. Idag är han tillbaka på övervåningen igen.


Fjärde tygväskan. Då blev det helt rätt. Prickade med denna in tillräckligt stor och bära-på-axeln-vänlig. Allt går i. Helt klart sommarens bästa köp. Skitdyr på ordinarie pris. Tillräckligt dyr på halva priset. Tänker att den nog kommer hänga med ett tag. 


Snorkeln och cyklopet används av alla. Utom av Sigge givetvis. 


Sigge har lånat nagellack av farmor. Och förklarade för mig att både tjejer och killar kan ha nagellack. Om de vill. 


Ett konstverk. 


En kompis på stranden. Plattfisken var spännande en hel eftermiddag. Förslaget från Nils och Sigge att den kunde följa med hem behövde vi inte avstyra då Nils konstaterade att farmor och farfar nog inte skulle klara av att sköta den. Så den fick bo kvar i Sandviken.


Och så har vi firat Sigge som har namnsdag idag. Vår Sigge Olof Rönnblom. Och även firat morfar som av en händelse råkade ha vägarna förbi idag. Och samtidigt som vi fikade järnet tänkte vi på Karin som också firas idag då det är hennes födelsedag. Och hurrar och hoppas det hörs ända till Sundsvall.  

//A

måndag 28 juli 2014

Tennisträning i Bovallstrand


Bjuder på två svettiga. Men glada. Från måndag till fredag under vecka 30 har Sigge, jag och Joakim gått på tennisskola i Bovallstrand. Lite farande fram och tillbaka blev det ju då Sigge spelade på förmiddagen och jag och Joakim i samma grupp på kvällen. Men bara en detalj i sammanhanget. Tyvärr tappade Nils sugen efter första gången så han lämnade sin plats till någon annan. Besvikelsen låg nog mest i att vi inte hade lektion tillsammans vilket varit självklart för mig när jag förklarat upplägget för veckan men inte för honom. Sigge har tränat sig igenom sina lektioner med ett leende på läpparna; han har tyckt att allt har varit roligt. 5 barn på en tränare. Helt kanon! Vi vuxna spelade 4 på en tränare; Sofia. Så duktig och framåtsyftande! Och så många nya roliga övningar vi tränat på. Omväxling förnöjer må jag säga! Högt tempo och väl använd timme. Önskar att min träningsgrupp i Kungälv baserades på färre deltagare, så mycket effektivare och lärande. Gruppen var hyfsat jämn där kanske J framstod som säkrast medan jag och de två andra hade samma spel. De två andra hade varit aktiva för 20 år sedan och nu tagit upp tennisen igen. Jag är iallafall grymt nöjd med upplägget och träningen. Och Sofia lovade att hon är tillbaka nästa sommar så jag antar att vecka 30 då också kommer innebära tennis för oss. 

//A

söndag 27 juli 2014

Semestern fortsätter


Och nog konkurrerar veckorna på soliga Mallorca med veckorna på soliga Smögen. Vilka dagar vi haft i sjöboden. Jag och mannen läser, slappar och lyssnar på sommarpratarna. Vi fikar. Nils och Sigge fiskar krabbor timme efter timme. I år klarar de av det helt själva och rekordet än så länge är18 stycken. Oftast är de överens med lite småkiv. Dock inte ena dagen då Sigge råkade backa i krabbspannen och alla krabborna välte ut. Sigge redigt snopen och Nils i tårar. Nåja. Sedan pysslar de i sina pysselböcker och ritböcker och frågar inte ens efter speltid. Vi tar några dopp på dagen och avslutar med ett kvällsdopp i Strömsund. Galet underbart. Och så åker vi båt. Det älskar alla. En eftermiddag dörjde vi och fick upp 10 makrillar som vi åt till middag. Huset har varit fullt då kusinerna Ingrid och Henry också varit här. Kul att kusinerna träffas. När sedan huset sover kollar jag och J på The Killing. Snart är säsong 2 till ända. 




lördag 26 juli 2014

Tack Mallorca


Mallorca charmade oss rejält. Strålande sol och 30 graders värme. Vackra sandstränder och loja dagar. Cava och Johans bea. Kortspel och skåpbilen. Alla ungar. Att Nils lärde sig dyka. Dubbel med min älskling. Samtal och skratt med fina vänner. Dagar att minnas när mörkret är här och kylan kryper tätt. Då skall jag minnas allt detta.  

//A


fredag 25 juli 2014

Utflykter andra veckan också



Och så blev det utflyktsdags igen. Hamnade på stranden Cala Agulla. Stor strand med väldigt fin sand. 




Hamnade också staden Cala Millor där vi käkade på restaurang. Usch, vad missnöjda vi var efter vårt besök. Usel service och usel mat. Men cirkusuppträdandet på kajen en bit bort var suveränt. 


//A

torsdag 24 juli 2014

Nya vyer


Efter en vecka i Alcudiaområdet var det dags att åka tvärs över ön till nästa hus där den tredje familjen anslöt. På vägen dit tog vi vägen om ett kloster uppe i bergen. 







På eftermiddagen kom vi fram till huset i Costa del Pins. Ett stort härligt hus men en stor pool i en grön trädgård. Även här blev det mycket god mat och svalkande bad. 



Och så blev det tennis givetvis. Precis bakom buskaget låg tennisbanan som vi hyrde två timmar om dagen. Sådan lyx!



//A

tisdag 22 juli 2014

Utflykt till Formentor


Efter besöket i Pollenca åkte vi vidare ut på halvön Cap de Formentor. Högst upp ligger en utsiktsplats 300 m över havet och bilvägen ner till stranden Platja de Formentor anses vara en av de vackraste i hela Europa. Vyn från utsiktsplatsen gjorde alla mållösa. Och lite skraja. Höjden och vinden gjorde sitt vill jag lova. Jag började nästan gråta så vackert det var. Just denna dag blåste det en del men det hindrade oss inte från bad och mys ändå väl nere. 











måndag 21 juli 2014

Utflykt till Pollenca


En dag åkte vi till den gamla staden Pollenca och käkade lunch. På vägen dit stoppade vi vid en vingård som vi fått rekommenderad. Vi köpte med några flaskor vin hem och en lokalproducerad olivolja. Väl framme i Pollenca möttes vi av fina gränder och ett torg där vi slog oss ner. Till lunch blev det tapas. 




söndag 20 juli 2014

Tennisbollar


Mallorca bjöd på shopping. Ungarna älskade dem. Dock ingen annan.

//A