På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 30 juni 2014

Crossfit-kid


Sigge har upptäckt grannens TRX-remmar. Körde järnen här i eftermiddags. Misstänker att Sigge gärna hänger med som träningskompis. NÄRSOMHELST!

//A




söndag 29 juni 2014

Pocket


Sommarläsningen är investerad. Helena von Zweigbergks "Än klappar hjärtan" har jag precis börjat på och när läsningen sätter fart är min sommarsemester igång på riktigt. Är bedrövlig på att läsa resten av året. Dock läste jag "Projekt Rosie" för ett tag sedan. Den fick mig att skratta. Och jag är rätt svårflörtad i min humor.  

//A






fredag 27 juni 2014

Midsommar 2014


Vi firade midsommar med fina vänner. En dag och kväll med god mat och mycket prat. Kvällen innehöll ett besök på  Barnzooet. Kidsen lekte timtal med förberedelserna och vi vuxna fick komma på besök och se en massa djur i bur. Kvällens absoluta höjdpunkt var att Sigge upptäckte att han hade en lös tand. Alla fick känna på den. Om de ville. Han var frikostig och påstridig med det erbjudandet. Själaglad Sigge. 

//A


tisdag 24 juni 2014

Poppis


Födelsdagspresenten är uppskattad. Utomhustennissetet bestående av nät och rack och bollar är poppis. Det blir lite tennis nästan varje dag. Och är det inte Sigge som tränar sin forehand är det Nils och pappan som bollar på. Eller som Nils sa häromdagen: "Vi är en riktig tennisfamilj!". Tummen upp för det!



//A

söndag 22 juni 2014

Sigge 6 år


Redan halv sju hörde vi Sigge vår sömntuta ropa inifrån sitt rum: "När kommer ni?". Och strax efter meddelade han att han inte behövde frukost på sängen; det tog för lång tid... Så vi andra HOPPADE upp och förberedde oss. Strålande glad och nu 6 år! 


Skattjaktsbilder istället för bokstavspussel då Sigge inte kan läsa. Funkade precis lika bra. 


Så glad och nöjd över sina presenter. Legobyggsatsen har han lekt med nästan hela dagen. 


Och precis som Nils hade beställt på sin födelsedag ville även Sigge ha fattiga riddare. Åt en i sällskap med sitt nya Lego.  


Senare på förmiddagen var det dags för kalas och i år fick Sigge ha det på Lekstaden. 7 barn inklusive Sigge var bjudna. Totalt var det 9 barn på stället så kalaset blev lugnt och sansat. Lite så som Sigge vill ha det. 



Kvällen avslutades med grillade hamburgare och nyplockade jordgubbar (Tack Ella och Moa!) och grädde. Grattis vår lilla pussgurka, nu 6 år! Du är finast!

//A



torsdag 19 juni 2014

Äta och njuta


Några bilder från Nils och Sigges kalas och den menyn vi bjöd på. Till förrätt bjöds vitlöksbröd med fetaost och färska jordgubbar. Några droppar flytande honung höjde smaken ytterligare. Galet vackert iallafall. Fick förrätten hos en av mina väninnor och den kommer bli sommarens favorit. 


Helstekt ryggbiff med kall potatissallad med spenat, dill, broccoli, vitlök och de goda, goda edamamebönor. De kommer också bli sommarens favorit. Har haft svårt att charmas av bönor men dessa är gudomliga. Dessutom ett gäng ugnsbakade, färglada tomater med örtcreme. Det blev mums.


Och till efterrätt vår favorit som ALLA tycker om; en semifreddo med grädde, nutella, maräng och åter maräng. Inte en smula blev kvar. En meny som var mycket uppskattad!

//A

tisdag 17 juni 2014

Sigges tisdag


Ingen vanligt tisdag idag. Utan tisdagen då Sigge slutade på sin förskola. Egentligen var vi lediga men åkte dit för att vara med på utsparken av skolbarnen. Först blev det gott att äta; jordgubbar, kiwi, mango, päron, ananas och melon. Och sedan blev det ceremoni då varje barn fick stå på podiet och få ta emot applåder och en jättefin tavla med ord som beskrev dem själva. Och så kramkalas så klart. Sedan blev det disco. Så himla gulligt. 
 





Dessutom fick barnen som slutar en nyckel till framtiden hängd runt sin hals i ett fint band. Det tyckte jag var en hoppfylld tanke att beskriva symboliken i att börja skolan och ha allt framför sig. Vi tackade också för våra sju år på förskolan med att baka massor av kardemummamuffins som all personal kunde fika på i eftermiddags. Och fröknarna som haft både Nils och Sigge skämde vi bort lite extra med ett fint nyckelband från Svenskt tenn. Det blev väldigt uppskattat. Alla fick i olika färger. Och så fälldes några tårar. Jag blev alldeles rörd när jag liksom insåg hur lång tid vi varit där och träffat personalen genom åren. Känner mig lycklig lottad att vi haft sån tur med fantastisk personal som visas så fin omsorg för våra hjärtan genom åren. De är värda allt.



Sedan fick Sigge välja vad dagen skulle innehålla och han valde att vi skulle åka till Universeum. Vi såg ju utställningen med dinosaurierna. Givetvis. Och gick med på en guidad tur i regnskogen. En stund iallafall för sedan blev Sigge alldeles överhettad så då drog vi vidare. Jag och Sigge har haft en jättemysig dag tillsammans. 

//A


Nils tisdag


Han har det så bra på Smögen. Vår Nils. Åka båt och köra båt. Dörja makrill. Äta lunch i solen på bugången. Fiska krabbor. Man kan nästa tro att han gått på semester. 





måndag 16 juni 2014

Nils 9 år


I vanlig ordning bjöd födelsedagen på någon typ av klurighet. Det blev ingen skattjakt men en ordjakt där bokstäver skulle bilda ordet på stället där en present fanns. Först ut var ordet BASTU vilket Nils kom på efter lite hjälp med att B skulle vara först. Sedan kom ordet ALTAN och han fick till ordet men betonade det helt fel med betoningen på sista a:et så det tog en lång stund innan han förstod. Och så var han ju lite trött så där tidigt på morgonen. 


 
Lite kyligt så där på morgonen och på altanen. Sigge var förberedd på att han har födelsedag om några dagar och accepterade att det var Nils som fick presenterna. Dock fick han också en ascool vattenpistol som kan skjuta runt hörn. 


Efter frukosten var det dags för nattgästerna att åka hemåt Smögen efter kalaset igår och Nils tog de med sig några dagar. Egentligen var det några dagar fritids kvar men i slutet på förra veckan ville Nils inte mer; inte ens vara på fritids med kompisarna. Han förklarade att han ville ha sommarlov. Och farmor och farfar hade inga planer utan ville gärna ha besök. Under dagen har vi fått bilder skickade och det har varit både golf och konst minsann. Mysigt för dem alla att umgås på egen hand. Sigge som i eftermiddags upptäckte att brorsan åkt med till Smögen bröt ihop totalt; jag vill vara med Nils har han ylat några gånger under eftermiddagen och kvällen. Däremellan har vi spelat badminton och tennis. Jätteroligt. 



Min finaste Nils. Ödmjuk och så snäll och enkel att ha att göra med. En tänkare med stor uppfinningsrikedom och en viljan att testa nya saker. Också en egen person med stor tillit till sig själv och integritet. Vill vara nära men på sina villkor. Omtänksam om alla och finner sig snabbt till rätta och är inbjudande. Men på samma gång känslig om någon begår en orätt och har ibland lätt att bli kränkt. Älskar din lekfulla sida och att du kan skämta och busa när du känner dig trygg och bekväm. Jag hjärtar dig!

//A

söndag 15 juni 2014

Firande och solsken

Denna soliga söndag har vi firat att Nils fyller 9 år (imorgon) och att Sigge fyller 6 år (om en vecka). Hela gänget har varit här och vi har haft en jättemysig eftermiddag på altanen med mat och umgänge. Saknade givetvis kusinerna i Sundsvall...


Paket i massor och flera av presenterna hade utomhustema; fotbollskrocket, fotbollströja, såpbubbleleksaker och det populära badmintonsetet som Sigge fick, se nedan. Alla ville spela badminton under eftermiddagen.

//A 
 

 


 




lördag 14 juni 2014

Två av allt


En dag som innehållit två barnkalas och två tårtor. Den ena tårtan är ett säkert kort som jag kör på morgondagens släktkalas och dagens är ett recept från förra numret av Elle mat och vin; kakbotten med grädde, vispgrädde, dulche de leche, salt, creme cheese, creme fraiche och chokladsås. Vad kan gå fel?

//A

fredag 13 juni 2014

Fredagssvep vecka 24


Jag har hunnit med att vara på badutflykt då vädret visade sig från sin finaste sida. 



Vi har upptäckt en besökare i källaren. 


Nils har lärt sig knyta rosetter. 


Vi har firat skolavslutningar med att fika på stan med kusinerna. 


Vi har varit på sommaravslutning på Sigges förskola. Vi fick följa med på utflykt till skogen de går till varje vecka. Jättemysigt. 



Pojkarna har hängt en dag med farmor och farfar. Denna bild fick jag skickad till mig. Mera mys. Tack för att ni ställer upp och hjälper till. Ni är guld värda. 


Mina pioner i trädgården blommar. Denna doftar ljuvligt och jag kan inte titta mig mätt på den.

Avslutningsveckan har dessutom innehållit en skolavslutning till. Och en försenad 5 ½ års kontroll med spruta. Och en orienteringsavslutning och en fritidsutflykt. Dessutom också besök av fina vänner och en klippning och en halv vabdag och ett läkarbesök. Häpp! Härligt när det är fullt upp.

//A