På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

söndag 30 juni 2013

Sigge bygger. En stund.


Nils har ju alltid älskat att bygga ihop Legosatser. Sigge har inte uppvisat riktigt samma kärlek till Lego. Alls.  På sitt kalas fick han dock några byggsatser och i veckan ägnade han en lång stund åt en av dem. Tror dock Nils hjälpte till där på slutet då koncentrationen tagit slut.


lördag 29 juni 2013

Presentjakt


Det är rutin att ha presentskattjakt när ligisterna fyller år. Så det blev en på Nils födelsedag och då fick också Sigge en del av sina presenter. Och sedan blev det en även på Sigges födelsedag. Här är de på jakt.


Sigge är kär. 


Synd att bilden blev så oskarp. Det är en bok "dot-to-dot" eller på svenska "prick till prick". Det som är annorlunda är att böckerna i serien har teman och just denna bok har dinosaurier som tema. Dessutom finns det figurer med upp till 1000 prickar. Skulle jag själv vilja ha. Faktiskt.


Och så fick de en jordglob som man kan rita/måla på. Tanken är att de kan fylla i de länder de varit i med färg. Vi får väl se. Hittills är det Sverige, Norge, Danmark och Spanien som fått sig en dutt färg. 


fredag 28 juni 2013

Fredagsvep vecka 26



Den gångna veckans skrovliga hals satte stopp för tennisträningen. Fy, så tråkigt. Hoppas det snart blir massor med tennis igen, helst varje dag. Bygga pool på tomten är ju poppis, undra om det finns folk som bygger tennisbana istället? Den röda leran på banan färgar skorna och allt annat i dess närhet. 


Mera träningskor. Coola sådana. Modellen sitter som en smäck och detta är tredje paret. Då är det lätt att handla på nätet. Så smidigt. 


Mer reafynd från nätet. Badrumsrenoveringen krävde uppdatering av handdukar. Har haft set från Lexington, Milli Notti, Ralph Lauren och Hemtex och tycker alla varit bra. Ett set från HM är redan inköpt och tycker om dem. Och så skall vi nu testa märket ovan. 


Mera fynd. Sötaste koftan. Och så blev det ett par chinos, några toppar och världens finaste fågelbad. I en småstad är det 50 % på rean direkt. Gillar.



De senaste dagarna har semesterkänslan slagit till på allvar. Redan förskjutit dygnet som sig bör. Sitter uppe länge på kvällarna och vill somna om på morgonen. Lyssnat på några sommarpratare och druckit massor av te. 


Och haft tid till att umgås med vänner. Igår drog vi till skogs och grillade korv vid dammen här i närheten. Ungarna lekte och vi vuxna pratade ikapp oss och fikade. Mellan skurarna. Nu tar vi helg! 



torsdag 27 juni 2013

onsdag 26 juni 2013

Sigges monsterkalas



Spelar ingen roll att monstermasken sitter på snedden; för några dagar sedan hade så Sigge sitt 5-årskalas  med monstertema för sina kompisar. Fast det där med tema vet jag inte riktigt. Sigge hade ju själv önskat just ett monsterkalas men när vi skulle välja ut inbjudningskort ville han inte ha de med monster på utan valde istället ett rött inbjudningskort med Hello Kitty på. Jag påtalade att Hello Kitty inte är så monsteraktigt men det ville inte Sigge lyssna på. Och har han bestämt sig så har han. Så han delade ut sina röda söta Hello Kitty-inbjudningskort till kompisarna samtidigt som han sa: välkommen på monsterkalas! Jodå. 



Att göra monstermasker blev uppskattat. Tror faktiskt att alla ungarna tyckte det var lite kul. Maskerna var i tjockare kartong och förpackningen innehöll också resårband. 



Köttbulle- och korvspetten serverades med monsterspagetti och blod (ketchup!). Ungar är så påhittiga. Gurkstavarna förvandlades till monsterfingrar och tomathalvorna  till monsterhjärnor. Och så ser ni också hur vårt monstertema helt gått åt fanders, allt serverades nämligen på pirattemat. Sigge bejakar alla sina intressen. Dock höll sig dinosaurierna borta från kalastemat konstigt nog.




tisdag 25 juni 2013

Midsommarafton 2013


Några inspirerande bilder från årets midsommarafton bjuder jag inte på. Vaknade och kände mig hängig och halsen var öm. Lunchen hade planerats att hållas på Barfotsgatan och så blev det. Trots de dystra väderleksrapporterna kunde vi sitta ute och äta tillsammans. Alla vid samma bord. 


Två blonda. 


Två killar. 


Två kusiner. 


Medans alla åkte iväg till midsommarfirande utåt Marstrand valde jag att bädda ner mig. Två timmar senare blev jag väckt att regnet som dundrade ner och strax efter kom tre genomvåta killar hem. För det hör väl till? Regn på midsommar.

Kvällen avslutades hos syster där vi åt gott och myste i deras fina uterum. Med regnet ösande ner strax utanför. 







lördag 22 juni 2013

Sigge 5 år


Vår fina krulltott Sigge. 5 år idag. Och dagen till ära har han showat för oss andra genom att både sjunga a cappella och dansa i kalsongerna till vad vi tror var "Moves like Jagger". Svårt att avgöra det där. I vanligt ordning har han också förhandlat sig till mer än vad som var sagt från början, avbrutit alla andras göromål för att berätta något oerhört viktigt (som att flygdinosaurien båda kan flyga högt och lågt eller what ever gällande dinosauriernas oerhört spännande göromål), sovit längst av alla, bytt kläder minst två gånger, surat över en förlorad omgång i Ballongjakten när han vunnit fyra gånger på rad strax innan, nekat 3 gånger till att gå och kissa trots att han går med benen i kors och grinast mest över morgonduschningen. En helt vanlig dag för Sigge. Och för oss. Vi älskar dig. Pussar. I. Mängder. 



torsdag 20 juni 2013

Semesterstart


Så kom den då, den efterlängtade semestern. Och givetvis vaknade jag med ont i halsen. Kom smygande tre timmar efter att klockan slagit sommarledig igår eftermiddag. Som tur är har fritidsgården Barfotsgatan hållt stängt idag....ungarna har varit annanstans. ;-)


tisdag 18 juni 2013

Barnneurologen


Dags för första avstämningen med doktorn efter att Sigge nu diagnostiserats med Sturge-Webers syndrom. Medicineringen diskuterades och utvärderades. Sigge har svarat bra på medicinerna eftersom nya anfall uteblivit. Han handskas fint med att ta sina tabletter. Biverkningar diskuterades. Tröttheten som kommit är hanterbar. Irritationen som vi såg de första veckorna har försvunnit. Syndromet i sig diskuterades. Vår lista med frågor som dykt upp gicks igenom. Vissa frågor om igen. Framtiden diskuterades. Ingen kan med säkerhet säga något. Vi antar. Att Sigge kommer påverkas lite av detta i framtiden. Att förhålla sig positiv. Att allt är som vanligt. Lite blodprover togs. Värden skall hållas koll på. Vikt och längd kontrollerades. Jodå, över 110 cm; Flumeride nästa. Ögonkontroller kontrollerades. Nästa gång blir i augusti. 

Och i allt detta känner jag en lättnad. Faktiskt. 


lördag 15 juni 2013

Lördagssvep vecka 24


Herregud vad dagarna rusar förbi. Jag hinner inte riktigt med. Varje dag med sin lilla to do-lista. 

Förra helgens höjdpunkt var Håkan Hellström-konserten på Slottskogsvallen. Innan mötte vi upp ett gäng och åt en fantastisk middag på Hello Monkey. Kan rekommendera. Vi åt och åt och det var fantastiska smaker tyckte jag. Väninnan skojade till det rejält och beställde in en stooor flaska rosé. Men tänk, den tog slut till slut. 


Och sedan sjöng han. 2 ½ h. Och innerligt. I solsken och grönska. Han verkar vara en sådan sympatisk person och når vida omkring med sina rader. En kväll som kommer räcka länge. Jättelänge. 


Vardagsveckan har blandat och gett. Utflykter till havet och avslut. Varje eftermiddag har varit bokad och innehållet skiftande. Brännbollsturnering, tennisterminsavslut, skolavslutning, turridning på hästar och kalasförberedelser. 


Här är han. Vår Nils. Som kämpat på ett helt läsår i ettan. Vi har läst varje dag och räknat och gjort skrivuppgifter. Sällan gnäll eller ointresse. Önskar jag var lika positiv. Hälften hade räckt. Och imorgon fyller han 8 år. Vår Nils. 


Som grädde på moset har veckans späckade schema toppats med en oro för väderleken. För har man bjudit till skattjaktskalas vill man kunna vara ute. Särskilt med 20 stycken åttaåringar. Men idag sken solen. Och alla var på gott humör och vågade utmana sig i lekarna. För om gänget inte samlade tillräckligt med guldpengar skulle de inte kunna växla till sig några skattjaktskartdelar. Hahahaha!


Om man samlar guldpengar måste de ju förvaras i en skattskista. 


Med stort engagemang klurade de ut hur skattkartan skulle se ut. Fram med tejp och sedan bar det av...


...ut i skogen. Fotografen/pappan hade svårt att hänga med när väl åttaåringarna kommit på vart de skulle. 


Och så fick de leta en stund. För skattkistor brukar ju vara nedgrävda eller åtminstone vara ordentligt kamoflerade. :-)


Till slut så var jakten över och ingen var missnöjd med innehållet i skattkistan. Och vi har haft en nöjd Nils här hemma. Nöjd med hur mamman och pappan planerat kalaset och det var ju det viktigaste. För det har ändå varit ett orosmoment. Vad gillar och uppskattar ungar egentligen? Det jag tycker är roligt kanske inte alls passar? Men tydligen så gjorde det det. 


Och medan Nils hade sitt kalas här hemma drog Sigge iväg på en tjejkompis kalas. Kom hem supernöjd. Och vad fick hon i present då? Sigge hade valt henne en cool dinosaurie. Givetvis. 


Under eftermiddagen fortsatte kalasförberedelserna för imorgon är det dags igen. Då drar släkten in. Och när kvällen kom drog vi mot Marstrand och hade siktet på ett litet matställe på vägen. Och vilka satt där och åt om inte kusinen med mammor. Häpp så hade vi fixat till platser bredvid varandra och fick en helt perfekt avslutning på den här lördagen.