På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

tisdag 30 april 2013

Älskar Elizabeth


Blir bortskämd av mannen. Ibland är långresor bra. Dessutom kom han hem med massor av choklad. Sätter fin knorr på kvällsteet ett tag framöver. Beach 2013? Usch, vad jag hör dåligt... Ligisterna fick också presenter. Lego och så har nu en Gigantosaurus flytta in. Sigge är gladast i stan. 


måndag 29 april 2013

Sov du lilla Sigge


Han ligger faktiskt där under täcket. Och sover. Han Sigge. Och andas gjorde han också. 


Här är en annan variant på Sigges sovstil. Och jodå, sover gör han. Inte berörd av något. 


fredag 26 april 2013

Fredagssvep vecka 17


Varför byta tema? Verkar onödigt. Vi kör på ett tag till. Serien "Dinosauriernas planet" som vi lyckades spela in vid årsskiftet ses av Sigge minst en gång i veckan sedan en tid. Innan dess var det två gånger.  


Som sagt, Sigge kör sin stil. Gällande allt. 


Tennisen har tvingat mig att uppdatera min träningsgarderob. Casalls Multi Sport Sports Bra är nya favoriten och idag fyndade syrran en till. Och de nya rosa shortsen kommer bli favoriter är jag säker på!

Bild från www.xxl.se


Även ligisterna behövde uppdatering. Skor växer de ju ur galet snabbt. Och ett visst urval i deras garderob behövs det alltid två av. För det som de har till vardags kan de inte ha mer än då. Det stavas SMUTS!


Fredagsmorgon betyder lite lugnare tempo. Nils är dock alltid uppe i samma tid. Hittade honom med klock-appen imorse. Så ivrig. Och så motiverad. Ipaden är fantastisk som pedagog om man sovrar väl. 


För ett år sedan fick vi en inbjudan till Kulturskolans årliga Öppet Hus. Och då ville Nils sticka dit och kolla men ångrade sig i sista sekunden så vi hoppade över det. För en vecka sedan kom det en ny inbjudan men även denna gången var Nils avvaktande. Tills i onsdags. Då fick jag veta att han skulle så gärna vilja kolla på instrumenten och besöka årets Öppet Hus. Så prick klockan fem var vi där. Inte ensamma alls. Fullt av ungdomar och barn som sjöng, spelade, uppträdde och showade. Och så tog vi oss runt, rum för rum och tittade på cello, gitarr, trummor, trumpet och så vidare. Efter varvet runt ville Nils tillbaka till rummen för blockflöjt och för fiol. Och så ville han testa. Så så blev det. 


När jag frågade honom om vi skulle anmäla honom till att lära sig spela något instrument, att gå en kurs efter sommaren ville han vänta lite. Han ville fundera. Visst. På väg hem i bilen undrar så Nils om det tar lång tid att lära sig att spela ett instrument. Vad svarar en omusikalisk mamma på det?  "Efter en termin så tror jag nog att man har lärt sig någon kort melodi iallafall, det är jag säker på!" Och då kom det: jag vill lära mig att spela blockflöjt. Visst. Svarade jag.

Och så jädra stolt jag är över honom. Jag hade aldrig vågat mig på ett instrument. Det är helt hans egen vilja. Och jag blir varm i hjärtat mitt för jag vill så gärna att mina barn ska vilja odla det estetiska i sig.

Bild från www.moviezine.se

Åsas kardemummaskorpor och denna skall strax hålla mig sällskap ikväll. Måste ju börja "italienasera" mig inför sommarens semester. 


onsdag 24 april 2013

En onsdagskväll


En vindstilla och solig förmiddag förvandlades till en grå, regnig, kall och blåsig eftermiddag. Som alla andra undrar jag vart våren gömmer sig någonstans. 

Strax läggning för Sigge. Vår tröttis. Omöjlig att väcka på morgonen. Ser framemot kvällsstunden med läsning då vi sitter nära och kramas. Och busar lite. Sedan somnar han på momangen. 

Alltså rosorna. Alltså.


tisdag 23 april 2013

Skratt tillsammans


Oftast goa kompisar. Oftast alltså. Här hänger de i soffan och kollar någon av Ice Age-filmerna. Vi älskar de filmerna. Sigge härmade Sid vid kvällsmaten idag och vi skrattade så Nils nästan satte i halsen. Ibland vill man inte att den där stunden skall ebba ut så fort som den gör. Som stunden just idag. Ibland vill jag bara pausa bandet.


söndag 21 april 2013

Triss




Idag har Sigge lekt med kusinen Ella hela förmiddagen då jag och Nils ägnade oss åt tennis- och innebandyträning. 

Sedan hängde Ella med och kollade på när Nils och Sigge hade simskola och därefter åkte vi hem och har varit tillsammans hela eftermiddagen. 

Goa kompisar är de två (och Ella fick sig en ordentlig dos av dinosaurie-rollspel)!


lördag 20 april 2013

Förälskelse


8 juni. Något att vänta på. 

Jag är sexton år
Jag är platsen dom aldrig upptäckte
Jag är en storm från ingenstans
Jag kan krossa ditt hjärta

Som en orkan kan jag svepa bort dig
Men jag tänker aldrig dö, nej        
Det kommer aldrig va över för mig     
Jag kommer älska dig när jorden gått under
För jag tänker aldrig dö, nej
Det kommer aldrig va över för mig

Jag är tjugofyra
Bara en liten gnista
Bara ett ord kan sätta eld på en skog

Jag kan älska dig just som den där elden
Men jag tänker aldrig dö, nej
Det kommer aldrig va över för mig
Jag kan bränna dig som du aldrig bränt dig
Om du leker med mig
Det kommer aldrig va över för mig

Jag är trettionio
Jag är ett tappat självförtroende
En pojke från förr är tillbaks igen
Han bara står där
Och stirrar mig rakt ner i själen

Vi skulle älska varandra tills jorden gick under
Och du skulle aldrig dö, nej.
Det skulle aldrig va över för dig
Jag kommer älska dig när jorden gått under
För jag tänker aldrig dö, nej
Det kommer aldrig va över för mig


fredag 19 april 2013

Fredagssvep vecka 16



Vi njuter av ledig fredag. Ute är det grått och regnigt. Förvånade mig själv med att hoppa upp på crosstrainern en stund. Känns himla gott nu. För jag vet ju att ledig fredag betyder fika.


Andra sittning. Första vid sju med storebrorsan som skulle till skolan. Sedan en med mamman vid halv tio. Gröt båda gångerna. Min sötplutt. 
 Bild från www.hm.com

En vision: såg framför mig randiga handdukar i nya badrummet. Och fick se dessa. Prickade också in club-dagarna vilket jag nästan aldrig lyckas med. Min stil är mer att göra en beställning och sedan dagen efter hitta kuponger i brevlådan. 
Bild från www.hm.com

Denna blev det också. Och den skall också bo på badrummet. Antingen med handdukar i eller toarullar.


Tre dagars firande blev det för min fina man. 40. Hejaropen dundrade in och så även presenter. Upplevelser stod i focus. I september blir det åka av för mannen. 


Det är inte något överflöd på bilder i vårt hem. Ingen av ligisterna har någonsin visat något större intresse för att rita eller måla. Trots att jag idogt försöker. Men till pappan blev det en. Konstnär: Nils.


Bild från www.crabtree-evelyn.com 

Och så rakningsdetaljer. Eller som Nils sa; det var en stor pensel. Vid 40 är det väl dags att ta rakningen till nya höjder, eller?

Bild från www.crabtree-evelyn.com

Produkterna är så snygga att se på. Och det gillar jag. Och luktar så gott. Tummen upp på det. 
 

Leilas halllon- och citronpaj blev kalastårtan helt enligt mannens önskemål. Fint att ha alla samlade en stund.  


En morfar på studsmattan. Det pratas fortfarande om denna händelsen en vecka senare. 


onsdag 17 april 2013

Snygga biceps


"Mamma, skynda dig! Vi vill in!"
"Jag med (ska bara bära in dagens last)!"


söndag 14 april 2013

Köpenhamn dag 1



Fredagen den 12 juni var det någon på Barfotsgatan som fyllde 40 år. Vid halvsju blev det sång och frukostbricka och många platta paket. Sigge tröttproppen fick jag inte väckt utan kom lommandes när sång och en del av paketöppningen var över. Men Nils och jag sjöng så lungorna sprack för bästa mannen och och bästa pappan. Ett av paketen innehöll ett bokstavspussel och två timmar senare så drog jag och J till KÖPENHAMN! Tack till svärmor och svärfar och alla andra som hjälpt mig lura mannen min. Och jädra vilka globetrotters vi helt plötsligt blivit, två resor på två veckor. Anar att det kommer dröja 15 år tills det händer igen. Eller så är det nu det vänder...


En tågresa senare checkade in på hotellet. Elfte våningen och med utsikt över hela Köpenhamn. Dock såg vi inte så mycket då hela staden var insvept i dimma.


I Nyhavn hade jag bokat in oss på Told & Snaps där vi käkade urgoda smörrebröd till lunch. Och drack snaps. Mycket olikt mig men dillsnapsen gifte sig fint med maten. 



Vi åt fyra rätter och delade på dem vid bordet. Sill, sill, lax och leverpastej blev det till slut. Många av rätterna verkade väldigt goda och vi var väldigt nöjda med våra val. Hit rekommenderar jag er att gå om ni har möjlighet. Bokning kan krävas. 


Sedan strosade vi runt på stan och gjorde en vända in på Illum och Söstrene Grenens och Tiger. J hittade pinaler på Illum och i de andra köpte jag användbara småpryttlar och leksaker och pyssel till barnen. Mer om det i ett annat inlägg. 


Och efter shopping blir man trött och törstig så då passar det bra med champagne, eller hur? Denna var supergod tyckte vi båda. Har svårt för det där torra, torra men denna var himmelskt god. Köp! Och serveras väl kyld. 


Nästa bordsbokning tog oss till klassiska restaurangen Peder Oxe där det var proppat med folk och hög stämning. Hummersoppa och carpaccio till förrätt och sedan mört och smakrikt kött till huvudrätt. Och vin. Efter första dagen var vi mer än nöjda. Fortsättning följer.