På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

tisdag 31 juli 2012

Regn och rusk


Skurar. Tappade räkningen vid lunch. Enda glädjen var regnbågen som vi såg i stort sett hela eftermiddagen från köksfönstret.


Inte riktigt på humör. Mest velat mysa och spela på Ipaden och se på teve. Så det har det blivit. Och för mig en sådan där dag när jag hade massor som skulle tas tag i men inget blev egentligen gjort.  


Då var det dags igen. Nu står pallarna på rad utanför. 14 st för att vara mer exakt.


Men redan ikväll var två tomma! :-) Är väldigt nöjd med grafitgråa färgen och omlottmönstret (eller vad det nu kallas).


Två fönster blev iallafall målade. Här ser ni den gula, räfflade rutan som vi inte har bytt ut utan sparat. Lite av 70-talskänslan vill vi ju ha kvar. Men ett fönster räcker gott och väl.

måndag 30 juli 2012

Besök från Norge


Igår skyndade vi hem oss från Smögen eftersom vi väntade spontant besök från Norge senare på eftermiddagen. Min semesterfirande kusin Peter med familj kom och hälsade på. Med sig på besöket hade de också farmor Ingegerd (min mammas syster) och senaste familjemedlemmen Rask. En sådan sötnos, vi blev förälskade hela högen!


Rask (världens gulligaste hundnamn efter Sigge, eller hur?) underhöll barnen större delen av kvällen och när Rask blev lite sugen på någon gott fick Nils och Sigge hjälpa till. Överförtjusa givetvis!


Efter massa prat och massa mat var det dags för gästerna att dra sig hemåt. Ett kort på trappen med alla sysslingarna blev en fin avslutning. Från vänster; Carl-Peter, Moa, Ella, Sigge och Nils!


Och så var ju alla tvungna att pussa och säga hejdå till Rask innan de skulle vidare på sin semesterturné. Väldigt fint att vi fick träffas en stund och hoppas givetvis att vi snart ses igen!

lördag 28 juli 2012

En vecka på Smögen


Nu har vi varit på Smögen hos farmor och farfar i en vecka. Bloggen har fått vila dessa dagar. Mest på grund av att datorn aldrig varit ledig på kvällarna för då har ligisterna lagt beslag på den och sett på film. Men också för att jag helt enkelt prioriterat annat. Men här kommer iallafall en uppdatering om veckan som varit. Starten på veckan var grå och blåsig så då gjorde vi en utflykt till Hunnebo och Udden där vi upptäckte stenskulpturer. Och ja! Det blåste friskt!


Stenskulpturer är tåliga och vissa var också klättervänliga.


Upp längs en klippvägg stod en stor nål och tronade majestätiskt. Den var säkert si så bortåt 10 meter hög!


Och på ett annat ställe låg en tärning. Sedan gick vi till ett fullsmockat Bella Gästis och åt lunch.


Sen så kom äntligen solskenet i mitten av veckan. Nils lämnade vi av på Nordens Ark en eftermiddag så han kunde deltaga i sin kurs som han fick när han fyllde år. Han var supernöjd efteråt och hade bland annat fått klappa en orm och matat ibisarna med möss, maskar och syrsor.


Det blev också några dagar i sjöboden med krabbfiske och bara mys. En av kvällarna mötte vi upp med några vänner som också spenderar delar av somrarna på Smögen. Vi satt på ute tills solen gick upp och bara pratade. Och dansade. Och skålade. :-)


Det tar på krafterna att fiska markrill. Och guppa runt i vågorna är minst sagt sövande. Sigge tog sig en lur och missade de sista makrillarna som pappan drog upp. Att äta egenfiskad makrill smakar allra bäst. Nils ville inte åka hem utan nöjt så av turen. Eller som han uttryckte det: det här är så härligt, att åka båt! Kan inte annat än hålla med.


Många av dagarna har vi fått till en stunds motion och att ta en powerwalk på morgonen och ha detta som sällskap motiverar en ännu mer. Sandö är bedövande vackert.


En skohandske enligt Sigge.


Vi har också provat att geocacha för första gången. Ligisterna tyckte det var spännande och att gå efter kompassen och kartan funkade fint. Nu skall vi testa detta hemma med. Det har blivit flera promenader under veckan. Att gå på upptäcksfärd är bland det roligaste. Hittills har vi upptäckt dambadet, herrbadet, torskrännan, en hemlig grotta, Vallevik, Sommargott, brännmaneter och pirayor.


torsdag 19 juli 2012

En vanlig dag på semestern


En sommarbukett med rosa blommor som jag fått av en granne. Njutning i flera dagar och som fortfarande står kvar utan att blommorna slokar.


Juli då? Du verkar sur tycker jag. Det behöver du väl inte vara. Bjud på ett leende och sol är du snäll!


Ägg i rosa förpackning. Fick följa med hem på stört från mataffären. Piggar upp vem som helst en regnig dag.

Och så äntligen blev det en kväll på altanen igår med fina vänner. Vi åt och myste och spelade spel tills klockan slog ett. Den sneda gasolvärmaren funkade trots höstens och vinterns stormar som blåst ikull den otaliga gånger. Värmde några av oss. Vi andra svepe in oss i filtar. Ungarna sprang ut och in hela kvällen och när sena timmen kom gick de på jakt med gevär och ficklampor. "Ett lodjur och en fjäril" hävdade de bestämt att de hade sett iallafall. Hoppas innerligt att det blir fler ljumma kvällar på altanen för att räkna till en är alldeles för lite!


tisdag 17 juli 2012

Sommarutflykt


Idag har vi varit på utflykt; till High Chaparral! Vilket ställe alltså! Har svaga minnen av stället från det att jag var barn och nog mindes jag någorlunda rätt. Hela stället är uppbyggt i äkta cowboystilen och här och där möter man en cowboy på häst i full mundering. Kul! Dessutom möter man en massa utklädda barn och dessutom vuxna som också är utklädda. Fascinerande tycker jag. Att man vill klä ut sig till en cowboy eller en glädjeflicka typ. När man är medelålders. Så nära till barnasinnet har inte jag.


Det riktiga äventyret fick vi uppleva under vilda västernshowen som vi såg. Pistolskott och bomber och män och kvinnor som föll från taken och galopperande hästar givetvis. Herregud vad småungarna runt om på läktaren grät...de fyrade av rätt rejält liksom. Nils undrade om det var på riktigt medans Sigge kollade på showen en stund för att sedan helhjärtat ägna sig åt att äta snacks den andra stunden.



Överallt fanns saker att skjuta prick på!


Minst en glass om dagen gäller ju på semestern och så även på High Chaparral. Åt första mjukglassen för i år och den är alltid lite extra god tycker jag.


Buffalo City är en småstadsmiljö uppbyggd i barnens storlek och där spenderade vi en ganska lång stund och gick djupt in i rollerna som cowboys. Sigge surade för han inte fick springa runt på taken; "det gjorde ju cowboysen i showen maaammmmaa"! Här ses ligisterna med nya gevär. Nils har Joakims cowboyhatt på sig som Joakim hade som liten och Sigge fick välja en ny. Han valde en vit.


Innan vi åkte hem hade vi både hunnit med ett besök i Old Mexico, ridit en tur på hästar, åkt hjulångare, sett bisonoxar, sett flera kändisar; Lucky Luke och bröderna Daltons och Ann Söderlund och blivit rånade under en tågresa. En vanlig dag i cowboyland helt enkelt!

måndag 16 juli 2012

Trädgårdsprojektet just nu


Alla stora hålor är igenfyllda igen och nu väntar vi på mera grus och en massa pall med marksten. Kan bara konstatera att det nu äntligen känns som att trädgårdsprojektet går att rätt håll.


Husgrunden får sig en make-over. Fönstret väntar fortfarande tappert på ett nytt lager färg.


Brevlådan har haft otaliga platser sedan projektets start. Nu sitter den tryggt i lyktstolpen i väntan på att bytas ut mot en markmodell istället.


När vi röjde rent under vår trapp hittade jag en massa smultronplantor. De tryckte jag ner i karet som stått tom hela sommaren. Anar att de kommer ta sig. Husgrunden i bakgrunden skall snart målas mörkgrå och planen är att plankan ska bytas ut mot kantsten i betong senare i sommar.

 Beviset! :-)

fredag 13 juli 2012

Fredagssvep vecka 28


Men är det sant? Tror banne mig att det är färdiggrävt nu. Vi har tappat räkningen på hur många containrar som vi fyllt och idag såg vi den sista fraktas bort hoppas vi. Sigge och pappan firade med ett åk i minigrävaren. Sigge körde givetvis.


För att väga upp regnandet gör jag en sista återblick till semestern i Spanien. Dock hurrar vår nysådda gräsmatta över nederbörden och den har börjat ta sig rejält men för semesterfriden behövs meeer sol helt klart.



En enda dag hade vi regn och den dagen bestämde vi oss för att åka en sväng till en outlet strax norr om Barcelona. När vi kom fram sprack det upp och solen tittade fram. Här fanns allt och några fynd gjordes hos Hilfiger, Ralph Lauren och Michael Kors.

Dock missade jag ballerinaskobutiken...suck. Väninnan fyndade ett par ursöta iallafall!


Mina barn är inte shoppingvana! Bara en massa förmaningar hela tiden så även denna dagen. Nils hatar att åka på ärenden och börjar nästa storböla när det någon gång emellanåt är dags...



Dock var det andra miner dagen efter då vi åkte på utflykt igen och denna gången till PortAventura; en giganstisk nöjespark strax söder om Barcelona. Våra årskort till Liseberg gav oss fritt inträde och ett åkpass för hela dagen. Tummen upp på det! Vi hade en fantastisk dag i strålande sol och lagom långa köer.



Sigges sovstyle. Värt att minnas. Vet liksom aldrig var eller hur eller om man hittar honom på morgonen.


Direkt efter vinsten var det fyrverkerier runt om kullarna där vi bodde och därefter vajade det flaggor överallt i byarna och på bilar. Och givetvis tittade vi på matchen. En del av oss. En del andra tittade bara på Fernando Torres. Säjertbara: han är mitt frikort!