På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

onsdag 30 maj 2012

Att ha roligt

Hör hur Nils skrattar inne på sitt rum. Så där hjärtligt. Blir ju nyfiken och går dit. Han ligger på sängen helt utslagen efter en intensiv dag med skola och fritids; spelar på sitt Nintendo och skrattar emellanåt hejdlöst. Jo, de har haft så roligt på fritids idag. Spelade någon pjäs. Tjejerna för killarna och tvärtom. Och något där var väldigt roligt. Så roligt "att jag nästan kissade på mig!". Så jag svarar: "Så du har fina kompisar alltså?". Och får till svar: "JaAA, det har jag". :-)

tisdag 29 maj 2012

Det var längesedan nu


Igår grinig hela dagen och på kvällen eskalerade det. Idag ringde förskolan vid lunch; en hängig och blek Sigge med en körig mage hämtas vänligen meddelades det. Trött och kramigt i soffan hela eftermiddagen. Vi slumrade båda två om vartannat. Imorgon blir en hemmadag med pappan.


söndag 27 maj 2012

En polis



Den finaste och sötaste polisen kom med paket till mamman idag. Eftersom jag är barnsligt förtjust i att få paket blev jag väldigt glad! Dock var goset strax innan i sängen med samma polis svårslaget, förmodligen dagens finaste stund!


Dessa ljuvliga pionknoppar. En blomma som är lätt att tycka om. Säkert har många mammor fått sådana idag. Saknar givetvis att få fira min mamma. Stockar sig fortfarande i halsen och hjärtat värker när jag tänker på allt det bedrövliga. Kram på dig iallafall. Från oss här.

lördag 26 maj 2012

Lördagssvep vecka 21



Vattenkrig varje dag. Och ingen som helst risk för torka i vår trädgård. Sigge är förälskad i vattenslangen minst sagt.


Första flaskan rosévin. Tips från Radhustankar. Troligen favorit hos oss i sommar.Väldans lättdrucken...

 Bild från www.heppo.se

Ballerina. Ballerina. My darling! Dig jag vill ha på fötterna. I alla kulörer som finns. Från och med nu och 3 månader framöver.

Bild från www. liberty.co.uk 

Kungliga dop och snygga hattar har fyllt ett tomrum hos mig. Snart börjar jag nog prenumerar på Svensk Damtidning i smyg. ;-) Om man vill fortsätta fira kan man ju hurra för drottningen. Eller köpa te och fina muggar från Liberty.

Bild från www.liberty.co.uk


Vid återbesöket på Sahlgrenska i veckan för utvärdering av Sigges fyra laserbehandlingar kan vi konstatera att vi är mer än nöjda med resultatet. Och gör inga fler förrän han blir äldre och kan bestämma själv. Det där med sövning och så känns jobbigt också.

 Bild från www.polarnopyret.se

Och med ett medfött födelsemärek, för Sigges del ett neveus flammeus är det superviktigt med solfaktor varje dag. Smörja noga. Och alltid solhatt. Sommarens badkläder ligger på Posten och väntar på mig.

Bild från www.ellos.se

Apropå badkläder; en sådan här svart sak kom häromdagen. Ska tydligen bada i sommar...och även i nedanstående! Grrr!


Bilder från www.ellos.se

onsdag 23 maj 2012

Medlemskort? Nej tack!


En plånbok överfull med medlemskort från olika butiker. Tjock som en tegelsten och tar plats i väskan. Känns det igen? För mig också givetvis. Men nu har jag laddat ner appen "Flatwallet" och gjorde mig häromdagen av med gôrmånga kort. Plånboken blev ju faktiskt helt platt! Har ännu inte provat appen i någon butik men hoppas innerligt att det ska funka. För mobilen har man ju alltid med sig numera. Flera gånger både igår och idag har jag liksom kommit på mig själv med att märka att plånboken är plattare; en gång trodde jag till och med att jag förlagt den i någon affär när jag inte genast "kände" den i väskan. :-)

tisdag 22 maj 2012

Trädgårdsrapport maj


Alla 70 plantorna som planterades för två år sedan verkar ha rotat sig ordentligt för i dagarna har bokhäckens blad blommat ut rejält. Beskärde den i mars och hela det momentet kändes olustigt; klippa bort en massa blad och grenar så där bara. Men nu ser jag resultatet! Älskar färgen som bokhäcken har; somrigt grönt. Och när murprojektet är klart skall vi plantera bokhäck vidare runt resten av tomten har vi nu bestämt. Även äppleträdet som tidigare år varit spretigt med knasigt växta grenar hit och dit visar i år upp sig från sin bästa sida. Ren estetik har gällt när vi ansande det i våras. Nu en ren fröjd att sitta och titta på från altanen.

Snart dags för prinsessdopet för mig; älskar svt-play!


måndag 21 maj 2012

Första vattenkriget


Nils på väg till sista tennisträning denna terminen. Lycklig över att cykla dit. Strax innan ännu lyckligare då han och kompisarna hade vattenkrig i trädgården. Sigge tog chansen när jag inte såg; slängde av sig kläderna och hoppade i baljan som killarna fyllt med vatten inför sin lek. Den rackarns busungen!  Men med dagens väder förstår jag honom. Själv sitter jag här med världens huvudvärk. Skulle gärna kyla ner mig; särskilt knoppen ett slag. Ibland får den då verkligen jobba hårt. Som nu i eftermiddags. Massa tankar om vardag och jobb härligt ihopblandat med vad-ska-vi-äta-idag- och borde-slänga-i-en-tvätt- och lämna-låneböcker- och fixa-solkläder-inför-semestern-tankar. Inte konstigt att den strejkar emellanåt! ;-)



söndag 20 maj 2012

Fågelsång och paj

Vilken skön dag. Och äntligen kom värmen. Får mig att slappna av. Totalt. Och nu har jag  sådan där galen semesterfeeling. Vill bara vara ledig och kunna gå och lägga mig när jag vill. Stopp, stopp till de tankarna! Strax skall jag iallafall njuta en stund till av helgens ledighet; med rabarberpaj och Birdsong. :-)



lördag 19 maj 2012

Skorpmonster


Här står han och smyger. Försöker i allafall. Mitt lilla kakmonster. Skorpmonster om vi ska vara petiga. Men jag förlåter honom. För jag är ju likadan. Receptet på choklad- och nötskorporna från väninnan är svårslaget. Gudagoda! Och om burken står på bänken så når ju alla.


Kvällens läsning. En lisa för själen! ;-)

fredag 18 maj 2012

Fredagssvep vecka 20


Tänk att något som man inte vill ha längre vill någon annan gärna ha. Eller köpa till och med! :-)


Vi hänger. Umgås. Myser. I regnet och det gråa. Mycket kram och gos just nu. Och jag njuter varje liten sekund. Och undrar hur länge det varar?


Lisa Lemke. Jag gillar Lisa Lemke. Och hennes nya bok. Häromdagen testade vi jordgubbskaka med fläderglasyr. Tummen upp av alla. Till och med av Nils. Världens mest kräsna.

Bild från www.adlibris.com

Så därför har jag spanat efter Lisas förra bok. Fick tips att den fanns på Willys. Och mycket riktig. Dessutom till fyndpris: 129:-. Gillar på det.



Bilder från www.tyckomgarant.se 

I samma butik hittar man dessa godingar. Min väninna som är utvald Garantör bjöd förra helgen på italienska delikatesser. Gott, gott, så gott! Har nu bunkrat upp med alla möjliga olika. 

Bild från www.designonline.se 

Vaxduk eller inte på utebordet. Den gröna är väldans fin tycker jag. Somrig och grön.


Efterlysning! Efterlysning! Våren kom hit! We miss you. Much.


Veckans bästa stund var Nils teaterföreställning. I rollerna Lego Hero Factory-figurer. Nils hade gjort ett manus som han följde. Till punkt och pricka.


I vanlig ordning på fredag; hela golvet fullt av chips och popcorn. Blandat med lite lego här och där. Precis som det ska vara. Nu tar vi helg vänner!



torsdag 17 maj 2012

En ledig dag


Om man har en grävare kan man lägga ut före- och efterbilder. :-)


onsdag 16 maj 2012

En leverans av block


18 st lastpallar fördelade runt vår tomtgräns. Så där 2,5 m mellan varje.


Det blir många, många murstenar som skall travas och staplas om igen.


Och ikväll kom de första på plats. Och jag gillar det jag ser. Och tur är väl det! Lite svårt att ångra sig nu. Menar jag. ;-)

tisdag 15 maj 2012

Sommarlängtan

Bild från www.ahlens.se

Jag har gått och blivit mörkblå. Tantvarning eller? En sådan här crossover-modell hade passat perfekt i sommar. Canvas och till ett rimligt pris. Kan verkligen se mig och denna tillsammans i sommar!  

Bild från www.svensons.se

Trädgårdsprojektet fortsätter. Imorgon tar det ny fart vill jag lova. Mer om det imorgon. Men den här röran överallt i trädgården får mig lite ur balans. Kanske vädret har viss påverkan också. Mina krukor har jag fortfarande inte planterat i. Några dynor till våra utestolar har jag inte hittat trots att jag letat/letar med ljus och lykta. Jag struntar i maskrosorna som invaderar min gräsmatta. Och några fina solstolar har jag heller inte hittat. Inte för jag solar något nämnvärt. Mer vilstol tänker jag. Under parasollet. Vilstolen ovan är fin tycker jag men är spagetti bekvämt? Den heter ju så; spagettistolen.