På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

tisdag 31 januari 2012

Kartkunskap


Nils hade pysslat på fritids idag och har därför kört tuff kartkunskap med mig hela eftermiddagen. Danmark, Finland, Sverige och (häpp!!) Madagaskar.... Pappan fick sig också en omgång.


Ny kofta och sjal. Jag älskar sjalar. Känner mig grymt naken utan. Exposed. Ni vet. Bilden gör inte koftan rättvisa. Brun och utan knäppning i fram. Mer hängade nedåt. Tänker att brunt och turkost är fint när våren är här. En ny kofta passar extra bra då jag ikväll av misstag körde en "handtvätt/ull-kofta" i 40 grader. Nu hänger en bolero på tork i tvättstugan...suck.


Vi invaderas på eftermiddagarna. Idag räknade jag till sex ungar i myset! Måste gilla invasioner. (*ler och grinar på samma gång)

söndag 29 januari 2012

Soppa en söndag


Galet så fort tre lediga dagar drar förbi. Lördagen innebar kusinbesök. Innan sommarsemestern var det mest kiv dem emellan. Nu kan de leka en hel dag som i lördags utan en enda tillsägelse. Och vad är det med vissa ungar och kläder? Sigge skulle kunna gå naken alltid som han bara fick. Som igår kväll på kalaset, där hoppade det runt två nakna skruttar större delen av kvällen...och vilken trevlig kväll då! Vi vuxna spelade spel och tusan vad roligt det är alltså!! Nu stormar vi in i en ny era tror jag minsann.


Till lunch idag bjöd jag på potatis och purjolökssoppa. Den blev supergod tyckte vi vuxna. Dock totalt ratad av ligisterna. :-(   Vi äter sällan soppa men jag vet ju att de serveras det på förskolan/skolan. Iallafall har jag bestämt mig för att bli bättre på servera just soppa. Det är ju så himla gott! Kanske testa någon slags minestrone/köttfärsbaserad nästa gång. De gillar ju köttfärssås...



Strax te och tv. Och sedan tidigt i säng. Så trött trots att jag, mannen och Sigge sov till halv tio idag. Skäms nästan när jag berättar att vi käkade frukost klockan kvart över tio. Kanske beror det på att efter kalaset igår (vi var hemma strax innan elva) spontande vi oss med att kolla en film. Igår blev det "Det är aldrig försent Larry Crowne". En småsöt film dock inget måste. Fler filmer har det blivit denna helgen då vi i fredags äntligen fick se filmen ovan. Jag gillade den jättemycket. Men så gillar jag ju nästan allt som Woody Allen gör. Se den! Kvar har vi "Apflickorna". Den hoppas jag också på!

Fin vecka på er!

fredag 27 januari 2012

Fredagssvep vecka 4


Hej kompisar! Åh, så jag gillar er. Och ni mig. En njutning varje stund vid matbordet.


När jag fick bonsaien vid nyår tänkte jag: jaha? Hur skall jag göra nu för att inte ta död på dig? Tydligen ingenting...de ljusa gröna är nya blad!!


Orkidéerna är alltid tacksamma. En dag så har det bara hänt liksom. Klasar av ljuvliga blommor så krukan nästan trillar vält. Just nu rosa och vita. Och alltid bortglömda.


Hipp, hipp, hurra för dig lilla mamma! 67 år idag! Tänder ett ljus och tänker på dig. Inte mer eller mindre. Mer lite grann hela tiden. Räknar 4 år nu. En lång jävla tid. Och här kommer Sigge tutandes i en trumpet, du skulle se honom. Stadig glimt i ögat på den. Du hade skrattat på dig. I varje por. 

Finaste hjärtat inför alla hjärtans dag. Rejält och stabilt och tungt. ;-)


torsdag 26 januari 2012

Hjälm, tack!


När snön äntligen kom blev jag glad. Hoppas att det kunde komma lite mer för ligisternas skull. Ögonen lyser som av guld när Sigge berättar med stor inlevelse om pulkaåkningen på förskolan. Ser vansinnigt mycket framemot vår skidsemester. Hjälmar är ju ett måste i backen och den här var ju så tuff. Hade passat bra på min lagom tuffa Nils tycker jag. Så även skidglasögonen.

Själv har jag slitit hårt på gymmet ikväll. Dedäringa skidåkarmusklerna behöver verkligen "rebootas" inför vintersemestern. ;-)

tisdag 24 januari 2012

Att sväva

Blev överväldigad idag när jag hämtar min Nils. Munnen pratar konstant, armarna far runt och vevar, han studsar och ja, rent av svävar lite över golvytan. Denna energi! Var kommer den från klockan halv fem på eftermiddagen. Detta engagemang och frågor och svar och undringar. Vilken fin liten människa han är. Vilken ynnest för mig att få ta del av den. Varje dag. Snart kryper jag dessutom ner bredvid honom. För när pappan är ute och far har vi som regel att Nils får sova i hans säng. En liten kamin som kryper nära, nära. En hand eller en fot som undrar. Är du där? Min kärlek. Skulle aldrig någonsin velat vara utan den.

söndag 22 januari 2012

Snögrotta modell 2012


I trädgården har vi nu barmark för i förmiddags skottade vi ihop all snön så långt ögat kunde nå i en stor hög och voilà: en snögrotta! Nils skottade så hans skovel gick av!

Någon bild på mamman i snögrottan blir det inte. Skojar inte när jag säger att bygga snögrotta är jobbigt. Gå på gym? Äsch, satsa på en snögrotta så har du lätt bränt några 1000 kcal vill jag lova! Träningsvärken lär fortsätta några dagar till! ;-)


lördag 21 januari 2012

Lycka


En kväll, strax innan jul bröt Nils ihop. Gråtande förklarade han att denna julen var den sämsta någonsin minsann. Ingen snö och ingen snögrotta med tre ingångar. Och inte hade vi åkt pulka eller snowracer en enda gång. Så idag när snön lagt sig drog vi på oss skidkläderna och drog ut till pulkabacken. Och åkte. Jädra vad vi åkte! Och hade snöbollskrig. Tyckte dock uppslutningen i mammans lag var lite dålig. Mycket killarna mot tjejerna. Och givetvis drack vi varm choklad när vi kom hem. Alla utom Sigge, han skulle ha kall choklad. Nu har Sigge lagt sig iallafall. Helt slut. Han är så skönt tycker jag för han kommer och säger till: nu är jag trött och vill sova. Solklart konstaterande liksom. Vi hann läsa en och en halv bok då han plötsligt inte ville läsa mer. "Släck" sa till mig och törnade in. Nils däremot, vår lilla nattuggla är inte i säng än. Han är aldrig trött, varken på morgonen eller på kvällen. Önskar det kunde smitta av sig till mig... 


fredag 20 januari 2012

Fredagssvep vecka 3


Nya årets största nyhet; Nils får veckopeng. Lite sparat sedan innan och nya helginkomster räckte idag till ett nytt tv-spel. Veckans konversation har mest bestått av:
"Nu är det bara två dagar kvar till fredag!"
"Vet du, 5 tjugolappar blir 100 kronor"
"Sedan har jag bara 63 kronor kvar"
"10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80...",
"Vi åker väl och köper det på fredag?"


Ursäkta synen här ovan, gillar verkligen INTE att publicera bilder på mig själv. Måsta dock visa upp den på så att säga. Leopardmössan har anlänt. Jag är supernöjd med den!



Jodå, många favoritfärger här och dessutom i prickar. Kanske på mig i skidbacken? Skulle matcha fint till svart hjälm och svarta skidbyxor tror jag. Eller till en vurpa, perhaps?

Detta konstaterande kräver ingen bild. Idag har har träningsvärk. Räcker så.


Nya blomster är höjden av lyx tycker jag. Så idag njuter jag av tulpaner och pärlhyacinter.

Ha en fin fredag. So long amigos!

onsdag 18 januari 2012

Jämnvikt


Leila eller Mia eller Therésia eller Lisa eller Lisa och Monica eller Anette och Emma. Bryderier alltså! Helgen står och väntar runt hörnet och jag vill så gärna baka med barnen på fredag igen. Kardemummamuffins är alltid poppis och tacksamma att göra. Efter förra helgens chokladchock vill jag smaka något annat liksom. ;-)

I hallen står en packad träningsväska. Min. Sägs det. Viktigt med det där med jämnvikt....

lördag 14 januari 2012

Härliga lördag


Att umgås med bara en av sönerna händer sällan. Men idag så blev det så. Och det har jag godingarna Lisa och Alvin att tacka för. En tur till storstaden där vi såg Alvin och gänget 3. Sedan hade mammorna hoppats på en fika på stan men resten av sällskapet var fullproppade på godis så de tackade nej till den inbjudan...synd tyckte vi andra! ;-) Så vi åkte hem och fick snart sällskap av papporna och de minsta som varit i Åby simhall. Nu, massor timmar senare efter mellanmål, fika, hämt-mat och fika igen känns dagen som en högvinst. Heja mig och min nyårsönskan!  

fredag 13 januari 2012

Fredagssvep vecka två


Årets fina Isa har anlänt. Dock konkurrerar den med Google calender. Har kört dubbelt ett tag för att testa den sistnämnda. Nästan funkat hela vägen. Vågar vi bara en? 


 Fredagens bakning starring Nils och Sigge. Kladd. Kiv. Kompisar.


Pålitliga Leila! 300 gram smör och 400 gram mörk choklad - vad kan gå fel då? Helgens fika är räddad.


Blå blomster står fortfarande kvar i skåpen och används flitigt. Eller som mannen uttryckte det: go´ känsla i små och tunna koppar. Vad vet jag? Te-drickaren...


Trodde den eran var över. Pinn-eran. Redan nu små högar här och där. En dag bryter jag benen - jag lovar!

Bild från http://www.hm.se/

Årets färg. Om några månader också på mina fötter. Ett par gröna hade också varit fint. Och rosa. Oslagbart pris iallafall.


Kataloger på ingång. Funderingar. Har fastnat för de små runda. Just nu iallafall.  


Måste kolla med väninnan om hon är nöjd. Hoppas innerligt det. Som att dra runt i stallet igen. Finstallet alltså. ;-)

Bild från http://www.gp.se/

På kvällens meny står asiatisk lax- och sesamburgare. Populär och uppskattad hos alla. Faktiskt.

Nu höjer vi volymen! Fin helg på er!

tisdag 10 januari 2012

Leopardmössa!




En sådan har jag beställt till mig själv. Tror den blir väldigt snygg på mig! ;-) Dessutom behöver man ju kunna ryta som en tiger (eller leopard) ibland. Till ligisterna blev det mössorna ovan. Exakt i kulören på deras vinterjackor. Vi gillar ju när det matchar! Men med ungar (Sigge) vet man ju aldrig. En ny mössa kan bli accepterad eller helt avvisad. Men när store ville ha sin på var ju den yngre inte sen att hänga på givetvis. Så snart springer vi runt i nya mössor hela bunten. 



söndag 8 januari 2012

Dans runt granen


Nej, den kunde inte charma mig tillräckligt för att få stå kvar ett tag till. Idag åkte den ut. Helt plötsligt känns rummet så stort och öde. Men det kommer jag nog snart över.


Andra år har vi liksom glömt av det där med att dansa ut granen och att ha plundring. Men idag fick vi till det. Sigge övergav snabbt dansen men vi andra tog en svängom till Bosse Larsson; Nils valde ut två bra låtar! Sen var vi värda snasket! Och se där, pyssel-ove har varit framme! ;-)


Imorgon stundar det jobb igen. Och det känns helt ok. Kommer ju även denna våren få njuta av lediga fredagar och det känns fantastiskt bra!