På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

torsdag 23 juni 2011

Sommarens läsning!

Hoppas på läsning i sommar och dessa blev det till slut. Hakelius Ladies var slutsåld och så också den av Murakami som jag bestämt mig för. Och se där, en ny bikini men var är solen!


onsdag 22 juni 2011

Sigge 3 år idag!

Idag är det Sigges tur att fylla år! 3 år! Grattis min lilla söta och krulliga busunge!!! Imorse fick vi vänta och vänta och vänta och till slut behagade sömntutan vakna och då blev det skattjakt runt hela huset i vanlig ordning. Sigge hittade paket lite varstans med god hjälp av sin storebror som bara sådär lagom hjälpte till få honom att kika åt rätt håll.

Resten av denna onsdagen har vi myst med kusinen Ella över lunchen och sedan har vi varit hemma och myst ännu mer hela eftermiddagen och kvällen. Sigge svischar runt mest hela tiden på sin nya sparkcykel som han fick av sin farmor och farfar i söndags då vi kalasade med familjen. Tror bestämt att jag inte sett honom gå sedan dess. Iallafall inte här hemma. Nu står sparkcykeln parkerad bredvid hans säng och förmodligen kommer jag slå ihjäl mig på den inatt när jag rusar in på hans rum, min lilla dröm-ove! För inte kommer jag komma ihåg att den står där för nu har jag semester. Japp och jippie! En efterlängtad sådan vill jag lova. Jag gick in i någon slags koma här i eftermiddags. Så trött och hjärnan den lade liksom bara av. Brukar vara så de första semesterdagarna för mig...förhoppningsvis är den igång till midsommarafton! :-)

tisdag 21 juni 2011

Min last!


Den som söker skall finna? Eller hur? ...för i min lilla håla finns produkterna inte i den stora matmarknad jag handlar på! Inte heller Renée Voltaires sortiment förutom några enstaka produkter och inte allt från Saltå Kvarn som jag önskar. Så hörrö tråkmatmarknad skärp till dig nu och häng med i omvärlden! Grr...


torsdag 16 juni 2011

Grattis Nils 6 år!

Vår fina Nils fyller 6 år idag. Helt ofattbart att han varit med oss så många år. Tyckte nyss han var bebis. Nu en vänlig och omhändertagande liten kille. Vår favorit-Nils! Stora kramar och pussar till dig på din dag. Vi älskar dig.


Hela dagen har vi myst. Redan i morse startade firandet då telefonen ringde strax efter halv åtta. Det var Nils kompis Ellen som ville säga grattis på hans födelsedag. Så gulligt! Därefter dök det mystiskt upp en skattkarta! Jakten gick över hela huset och sedan var godingen sysselsatt fram till lunchen. Sedan fick vi besök av Lisa, Alvin och Nelli och vi har umgåtts och ätit lunch och god hallonmarängsviss som är Nils favoritefterrätt. Busenkelt! Blanda klassiskt marängsviss med tinade hallon! Helt oemotståndligt gott! De stannade hela dagen (tvingade dem att stanna länge då jag efter många veckor varit helt osocial med mina vänner och jag ville dessutom blåsa liv i mitt nyårslöfte!) och där någon gång kom också två kompisar till Nils på besök. Senare kom morfar och sedan kom så äntligen pappan hem från sin resa. Mera paket givetvis. Det var en trött Nils som bäddade ner sig och sina gosedjur bredvid morfar i gästrummet en våning ner. Med sig hade han sitt nya gevär; laddat ifall det skulle dyka upp några monster!





onsdag 15 juni 2011

Paus!

Små pauser i vardagen. Det är så jag orkar med. Sista tiden har det varit mycket på gång, kanske lite för mycket. Men det är ju det som är livet liksom. Runt, runt i en enda röra av allt! Eller hur? Men nu är min sommarledighet där runt hörnet. Känns faktiskt fantastiskt! Imorgon smygstartar vi den med en helledig dag och inte vilken dag som helst...vår fina Nils blir 6 år.


söndag 12 juni 2011

Ett nedrivet tak!

Just det har jag just nu utanför ytterdörren! En del i en smockfull container och resten i två högar på gräsmattan. Det är detta som varit i focus hela helgen! Tusen tack till Micke som hjälpt till hela dagen idag! Syster med sina skruttar har också varit här och det har varit trevligt att umgås. Nu är vi dock TRÖTTA så jag loggar ut bums! So long amigos!




fredag 10 juni 2011

Utsikt

Som dubbelheltidsarbetade, vecko-ensamstående tvåbarnsmor styrde jag 21.08 mot kvällöppna matmarknaden...halleluja för det! Jag tog bilden ovan strax innan jag åkte på min fina kille, så positiv och tänkande! Utanför affären en småstad i dyningarna av studentfirande. Unga i skira, ljusa kläder på väg någonstans. PANG! Som en blixt slog det till: så även för min fina unge någon gång framöver. Ett tryck över brösten en kort, kort stund och jag en insikt rikare. Kan inte bestämma mig för hur det kändes riktigt. Hmmm. Punkt.



Uppdatering på renovering: garageport monterad, beklädnad nästan klar, balk monterad, måleri påbörjat, arbetsställning monterad - check!



måndag 6 juni 2011

Bort med lakanen!

Här duggar inte inläggen tätt minsann!!! Efter ännu en vecka som delvis ensamstående och byggherre och därefter tre dagars kurs tog jag så äntligen helg i lördags eftermiddag. Efter kramkalas i hallen en lång stund med bägge godingarna myste vi som bara den med grillade hamburgare och därefter hallonsviss och några kubb-rundor (med egna spelregler så Sigge kan vara med givetvis). Sedan kändes allt bra igen efter några intensiva dagar med kollegorna!



Resten av helgen har vi fixat med att få fram vårt möblemang under alla gamla lakan och städat och ställt iordning. Och hunnit fika i solen... Hann mycket mer än vad jag någonsin trodde och inser att det sedan några månader inte bara är en som kan fixa och greja utan att vi faktiskt nu är två som kan syssla med det. Nils drar iväg till kompisar eller så är de här och Sigge leker och klarar sig själv långa stunder numera. Nog för att man får kolla honom: han är inte riktigt att lita på men så länge han får bada och leka med vatten är han supernöjd. Denna helgen har han mest sprungit runt naken då vi nu sedan en tid försöker träna honom på att klara sig utan blöja. Hörde honom tidigare idag deklarera travandes naken runt i trädgården: "Nu har jag juuuu slutat med blöja!" Vi skall iallafall fortsätta uppmuntra det trots tvåsiffrigt antal "palsonger" i tvättkorgen sedan igår...


Kanske kommer inläggen dugga tätare denna veckan men jag vågar inte lova något! Önskar alla en fin vecka!