På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 30 maj 2011

Tidsoptimist

Just nu är allting väldigt intensivt då renoveringen av garage och hall och tak tar all vår tid och tankeverksamhet i anspråk. Att jag dessutom varit byggledare då mannen varit mer borta än hemma den sista tiden påverkar direkt mängden blogginlägg. Med andra ord: när jag haft en stund över har orken helt enkelt trutit. Trots att jag har massor att skriva om. Här kommer nu en uppdatering över veckan som gått! Var så god!

Helgen som gick har inneburit regn i mängder här hos oss. Korta stunder kändes det som om hösten var på besök igen. Vi har haft igång bastun och försökt mysa i sällskap med filtar och filmer. Trots regnet har vi har haft riktiga ljusglimtar här hos oss och dessa har mina nya fina stövlar stått för. Tack min man och mina barn! Gula! Gula! Gula! Fina! Fina! Fina!

På min köksbänk står det rosa pioner som blommar för fullt. Så vackra! Hoppas att pionerna vid mammas grav blommar lika fint! Under den senaste veckan har saknaden attackerat mig i omgångar. Du är ju här men ändå så långt bort när jag tar tag i tanken. Saknad. Alla dagar.

Golvet vid vår matplats växer sakta fram och jag ser verkligen framemot att slippa den gamla parketten. Jag längtar också tills vi får flytta in i rummet igen...då kaoset flyttar ut liksom.
Garaget har nu fått nya fönster och ny dörr och panelen börjar sakta komma på plats. Målet är att det skall bli i samma stil som vårt utbyggda vardagsrum mittemot. Det kommer bli en fin inramning av vår altan tror jag.


En ny utemöbel har stått på inköpslistan i flera år nu men prioriterats bort bland andra inköp. I år var det iallafall dags! Vilket mission impossible-uppdrag att hitta något som föll oss (MIG) i smaken. Underhållsfritt stod högst upp på kravlistan tätt följt av vitt. En vit möbel mellan våra vita ombyggnader verkade snyggt. Har ju sneglat på Grythyttan just för det härliga gunget i stolen men kan inte förlika mig med faktumet att en stol kostar si sådär 2800 kronor! Och jag vill ju ha minst 6 stolar! Tillhörande bord gick bort då de helt enkelt var för små. Nej, ett stort med plats för 8-10 personer var också ett måste. Snubblade över detta ekipaget och känner mig supernöjd nu när det är på plats! Gung i stolarna till vettigt pris! Visst, värsta rå-kopian men jag går sällan den vägen annars...hur som helst, gôrnöjd!

Nu hägrar te i soffan! Syns förhoppningsvis snart igen!

onsdag 25 maj 2011

Sopa, sopa!

Bild från www.lannamobler.se


Jag behöver en ny sopborste på altanen. Den skall hjälpa mig sopa bort all sand som Nils och Sigge tömmer ur sina skor varje dag någonstans just där. Kanske kan den också sopa bort ett och annat löv! Har bestämt mig för modellen ovan men sedan tog det stopp...öh, vilken färg då? Alla är ju fina! Rosa-orange gillar jag och den gråa var ju också fin-fin!

Eller kanske den där...


måndag 23 maj 2011

Grejare


Vi har "grejare" här både inomhus och utomhus just nu....ja alltså snickare eller annan hantverkare enligt Sigges ordlista. Vi har ju varit hemma idag, jag och snorfisen. Och det är stört omöjligt för Sigge att låta bli att prata med grejarna...hela tiden!!! Här kommer ett urval från dagens prat från Sigge som jag överhört:

Akta dig så du inte ramlar ner.
Varför spikar du?
Jag äter glass.
Martin, kolla jag äter tre köttbullar.
Hejdå, nu åker vi på ärenden. Du får inte följa med.
Är det ditt vatten. Kan jag smaka?
Kolla ett flygplan!
Du är smutsig där!
Du kolla, ett skräp!

I can go on and on and on.....

Till slut fick jag säga till grejarna att de måste inte svara Sigge. Han är ju lite lätt översocial den ungen. Timpengen är alltför hög för det! ;-) Trots Sigges närvaro har det ändå hänt saker idag; ljuskällor är på plats och garagetaket har fått en ny siluett!


söndag 22 maj 2011

Klassiskt present

Nu är vår hall färdigmålad; vi slet hårt fredags kväll (00:05 var vi klara om jag inte minns fel) och hela dagen igår. Nu hoppas vi att ljuskällorna kommer på plats och att kanske projektet räcke tar ett steg framåt.
Och just idag känns det grymt bra att målningen var klar redan igår för vi var på 40-årsfest hos en fin väninna till mig igår kväll. Vi är liiiite sega idag; antar att vi mår som vi förtjänar...men galet roligt hade vi. Dans i mängder; så roligt att få göra det ordentligt emellanåt och mycket god mat i form av en italiensk buffé. Dendäringa Basilikatårtan och focaccian och snittarna med pinjenötter...hua, så gott! Förresten var allt gudomligt gott! Dessutom var det så inspirerande att se deras trädgård som genomgått en enorm förvandling under de år som de bott där. Mycket sten, skiffer, betong, taklökar, odlingsbänkar, en fantastisk fin damm i modernt snitt. Väldigt dekorativt! Vill ha! Får nog åka dit igen och få mig en kurs! När kan jag komma? ;-)
Nu skall jag strax dåsa ner i soffan och slappa. Imorgon är det vabb på gång då Sigge vaknade rejält hostig och snuvig idag. Glädjer mig ändå åt att det var en evighet sedan vi var sjuka...
Önskar alla en solig vecka!


torsdag 19 maj 2011

DIY!

Jag har pysslat... jooooo det är sant! Graden av pyssel kan väl diskuteras...4 minuter kvalar väl in? I vilket fall är jag gôrnöjd! Har saknat en skylt som denna länge då jag helst vill låsa framdörren då vi hänger på altanen på baksidan. Vet ju inte vem som får för sig att stiga på?


onsdag 18 maj 2011

Blått

Och i trädgården grönskar det! Denna säsongen med ovanliga färgelement som komplement!

tisdag 17 maj 2011

17 maj

Norges nationaldag är en bra dag för byggstart av garagerenoveringen! Heja Norge och heja snickarna!

måndag 16 maj 2011

Välkommet vitt!


Vi går mot ljusare tider! :-) Efter helgens renoveringsarbeten känns det som att vi är på gång igen efter några veckors paus! Dock ofrivillig paus då mannen har varit på annan ort de senaste veckorna! Vid renoveringsarbete funkar det ju ej att jobba på distans...
Och tydligen skall etapp två av vår ombyggnad utomhus dra igång imorgon. Det är dags för garaget att få sig en rejäl makeover!

torsdag 12 maj 2011

Mystorsdag!



En ledig dag bara så där! Utflykt med kusiner och pannkakor och mys! Känner djupt inne där någonstans att jag är så tacksam för det jag har.

onsdag 11 maj 2011

Sand! Grr...

(1/4 dl sand i varje sko x 4) + (1/8 dl sand i varje ficka x 8) + 1/8 dl sand i hår + en glömsk mamma = 2 1/8 dl sand utspritt överallt...INOMHUS! Jippie nu är sommaren här!

måndag 9 maj 2011

Barn, bok och bak!


Oj vad dagarna går fort! Och helgen! Särskilt när man har mycket att göra. Helgen har varit hektisk för oss båda. Jag har varit ansvarig för maten, barnen och att färdigställa vårarbetet med vår bokhäck som planterades ny i höstas. Mitt mål var att få bort allt ogräs och få en täckande markduk på plats istället. Och kan man tänka sig...jag gick i mål! Kan dock inte förstå hur mycket ogräs det kan bli på så kort tid. Medan jag "mediterade"/rensade vilket tog många, många timmar kom jag fram till att det skulle passa fint med någon typ av kantstöd att rama in häckplantorna med och att täcka markduken med någon typ av sten i någon gråskala. Har en anteckning om cortenplåt som jag gjort någon gång på stenåldern...så det blir nog till att ringa plåtslagaren. Tydligen åldras den fint och rostar så där lite lagom över tiden. Dessutom vill jag åt det smala strama så vidare forskning kring detta alternativet måste nog göras. Men tills vidare motar jag bort ogräset iallafall!


Mannen har i princip varit bosatt i hallen där han har rivit tapet och spacklat. Till helgen hoppas vi slipa så idag har jag bokat en giraff! Renovering är lärorikt på alla plan! Jo!

För att helt inte gå miste om helgens fina väder har grillen fått arbeta hårt hela helgen. Igår gjorde jag hemmagjord pizza och det var andra receptet i ordningen på pizzadeg som testades. A keeper! Leilas! Nils åt så jag trodde han skulle spricka (nämner inte Sigge i detta sammanhanget för han äter alltid så han spricker!) och uttrycker därmellan tuggorna att "detta är livet mamma!". Finaste min!





onsdag 4 maj 2011

Paus

Bara vi tre. Hela eftermiddagen. Inga kompisbesök. Inga måsten. Byggt lego. Läst extra länge ikväll. En paus. Bara så där.


tisdag 3 maj 2011

Bortskämd!

Blir jag på jobbet!

För den uppmärksamme: jag har bytt bilden på mig själv! Från mössa till utan! Borde jag byta tillbaka? :-D


söndag 1 maj 2011

Lite här och lite där!




Veckan som gick var kort men intensiv, fylld med jobbmöten varvat med renoveringsarbeten i hallen på kvällstid. Slutsats: dygnets 24 timmar räcker inte till!

Helgen har spenderats med fortsatt hallrenovering men idag tog vi paus från den och har varit ute och röjt i trädgården. Där behöver det ju också "renoveras"! Dock har dagens tema mer varit röja bort ogräs och annat ej uppskattad växtlighet. Detta har skett i lagom tempo efter en supertrevlig kväll igår med fina vänner som dock blev sen...så idag åt vi frukost vi halv elva! :-)

Dagens bästa upptäckt: min rabarberplanta som jag fick från en granne förra sommaren har slagit rot och SPRÄNGER fram skott! Jippie!