På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

onsdag 30 juni 2010

Välkommen sötnos!


Imorse vid nio-tiden tyckte då sötnosen att det var dags att visa sig...äntligen.! Tolv dagar över tiden! Ut kom en liten flicka (äsch, jag som trodde jag skulle bli av med mina pojk-kläder...får avvakta nästa gravid i ordningen då!) som var 50 cm lång och 4 kg i vikt och med ordentligt med kolsvart hår! Det var vid tre-tiden i natt styrde jag mot Frölunda och när Ella vaknat åkte vi till Kungälv för att käka frukost med resten av gänget. Med pannkakor i magen förflöt förmiddagen snabbt och efter lunchen drog alla ungarna ut och (självklart!) gungade!! I eftermiddags åkte jag och Ella till Mölndals BB för att möta upp de stolta föräldrarna och klämma lite på nytillskottet. Så söt och gjorde inget väsen av sig...bara sov hela tiden! Ella som nu blivit storasyster hade gjort en teckning till lillasyster som hon var väldigt stolt över. Stora grattis till hela familjen från oss! Detta har vi väntat på! Nu väntar vi bara på flytten till Kungälv också, sen är vi nöjda för en lång tid! ;-)
ps... Nils påpekade klokt i förmiddags: Kolla, kolla mamma! Vad stor Ella blivit!



tisdag 29 juni 2010

måndag 28 juni 2010

Svalkande dusch?

Lilla kycklingen, Toys Story I och II, Bilar, Pettson och Findus och Bortspolad hann det visst bli innan en febrig Nils kröp till sängs. Han har haft hög feber hela dagen och ännu högre nu på kvällen. Har hittat honom mysa under filten i soffan i den svala gillestugan där han varit parkerad hela dagen. Det som Nils åkt på har iallafall ingen annan känt av. Sigge har sysselsatt sig hela dagen med en blomspruta jag köpte till honom i förmiddags när vi var och handlade i affären. Jag lovar att varenda pinnal i trädgården har blivit nedsprutad, både en och två gånger. Själv har jag också fått mig en dusch då och då; de var faktiskt ganska bra räckvidd de där... Joakim har börjat beta av vår att göra lista och faktiskt gått i mål med en hel del! Så härligt när de där småsakerna börjar falla på plats! Dock är den fortfarande väldigt lång...

söndag 27 juni 2010

Duk-tips

Jag är inte mycket för dukar och äger inte särskilt många. Men ibland när det ska vara så där lite extra festligt tycker jag att en fin vit duk passar sig. Att hitta kvadratiska eller rektangulära dukar är ingen match men att hitta en ellipsformad som är så där 3,5 m lång och 1,60 bred är svårt, förmodligen mission impossible (jag har försökt!!). Ändå åkte jag till tygaffären dagen innan midsommar för att se om där fanns något som skulle kunna passa. Extra breda tyger fanns det bara ett av; med Barbapapa på...nääää! Jag fick nöja mig med ett vanligt 1,50 m brett bomullstyg dock med ett galet billigt meterpris. Så där står jag och expediten och småtjattrar och jag dryftar mina duk-problem och hon tipsar mig då om att klippa kanten runt med en sick-sack sax. Efter en midsommarafton åkte givetvis duken rakt i tvättmaskinen och ut kommer en duk utan fransade kanter...bara det alltså!


lördag 26 juni 2010

Tack!




Tack till alla fina gäster som ville fira midsommar med oss igår...själv tycker jag vi hade det supermysigt! Bilderna kommer från det klassiska midsommarfirandet med dans kring midsommarstången tillsammans med ett folkdanslag. Nils var något reserverad till en början med efter en stund så... Sigge var på från första stund givetvis!
Dagen idag har gått i sakta mak men trots det har vi fått klippt häckarna runt huset. Samtidigt med det har diskussionerna gått heta kring vår trädgård och förhoppningsvis kommande iordningställande i vår stil; underhållsfritt. Jo, nu ryker träden vill jag lova!


fredag 25 juni 2010

Glad midsommar!

Önskar alla en fin och solig midsommar! Jag ser framemot dagen tillsammans med alla trevliga gäster som kommer hit och all god mat vi ska äta! Givetvis blir det också besök vid klassiskt midsommarfirande med dans och midsommarstång, där vi också ska ha fika-picknick! Ha´det bäst!

torsdag 24 juni 2010

Gegga är bäst!



Ungar och vatten...säger det igen alltså! I förmiddags kom Sandra på besök, hon som jag vikarierar för på besök med sina två döttrar. Nils, Sigge och Vendela lekte först inne men när lunchen var över drog de ut och snart var vattenlekarna i full gång. Oj, vilka blöta godingar! Först åkte tofflorna av, sedan byxorna och till sist även överdelarna. Det var en härlig syn; gegga och ett gäng glada ungar. Sigge var givetvis värst...han fick innegångsförbud, pronto!! Jag och Sandra fick en skön stund under parasollet där också lilla Alva låg och charmades, tre månader gammal! Tack för ett trevligt och smutsigtbesök!

Eftermiddagen har ägnats till att förbereda inför midsommaraftonen imorgon och det känns som vi ligger i fas. Antagligen kommer vi ligga i ofas det första som händer imorgon...så brukar det ju bli! ;-)


onsdag 23 juni 2010

Den försvunna diamanten

Redan i julas hade Nils klippt ut bilden på det klassiska spelet och klistrat in den på sin önskelista men tyvärr kom tomten inte med spelet då. Men nu äntligen så! I helgen kom farfar och farmor med spelet i present och Nils har suktat varje kväll efter att spela det. Det brukar vara så att när Sigge har kojat får jag och Nils en ensam stund tillsammans i lugn och ro. Ibland läser vi extra länge eller så brukar vi spela spel. Det är verkligen något som Nils gillar och jag med! Igår var det då premiär och efter att jag skummat igenom reglerna (ett av våra favoritspel, jag och syrran, har ett sletet sådant liggandes någonstans) var det dags att köra igång. Eller som Nils sa något irriterad: sluuuta prata nu mamma! :-) Sagt och gjort, vi slog tärningen och en stund senare hade Nils (givetvis!!) hittat Afrikas stjärna och hade dessutom en hel hög med pengar och tog raka vägen till Kairo medan mamman irrade runt utan pengar i jakten på ett Visa! Men idag fick jag revansch och imorgon är det Joakims tur att spela Den försvunna diamanten med Nils. Då kommer nämligen pappan hem från veckans resa; Ukraina. Inser när jag skriver det ordet att jag är galet dålig på mina kartkunskaper. Jag menar; var ligger det? ;-)
Kan inte sluta lyssna på denna låten! Ha´en fin kväll alla fina!


tisdag 22 juni 2010

Grattis Sigge!

Idag fyller min Sigge 2 år! På mindre än en vecka inser jag än en gång att tiden springer ifrån mig, jag hinner inte med liksom...vart tog min lilla bebis vägen? ;-) Någon bebis är han dock inte längre; gör allt som storebrorsan gör och pratar och vet (definitivt!) vad han vill! Usch så jobbigt bestämd han är ibland den lilla ligisten. Nog är det mer trots i honom än vad det någonsin var i Nils vilket i och för sig inte är så svårt att uppnå; Nils har i princip aldrig varit trotsig!
Hela dagen har Nils och Sigge för andra dagen i rad umgåtts med kusin Ingrid och det är populärt det! Nils gillar Ingrid väldigt mycket, han är så kärvänlig och pussas och kramas med henne så fort han får chansen. Sigge är också kärvänlig i bemärkelsen "puttas"! ;-) Medan snälla svärmor tagit hand om killarna har jag i dagarna två röjt bland alla lådor. Det går verkligen framåt och det är så skönt att få sortera, organisera och slänga i lugn och ro. Nu har jag tagit tag i min klädkammare i källaren efter att arbetsrummet är tömt, den dörren dit in har vi inte kunnat öppna de senaste månaderna; så fullt har det varit där inne! Inser att jag har tonvis med barnkläder...så snart måste någon få en kille så jag blir av med några kassar! Vi väntar ju fortfarande på att min syster Sara ska få sin bebis och i natt trodde vi nog att det var på gång men så klingade värkarbetet av tidigt i morse. Nog kommer bebisen snart och får då ett eget datum...annars har ju chansen funnits att kusinerna fyller år på samma dag...men bara i åtta minuter till! Knip ihop syrran! ;-)

måndag 21 juni 2010

Kalasmenyn!


Idag bjuder jag på kalasmenyn från igår! Som välkomstdrink drack vi hemmagjord rabarbersaft á la Leila blandad med fruktsoda. Så läskande och god! Denna goda rabarbersaften gjorde jag själv flera gånger förra sommaren men har ännu inte hunnit i år men fick en flaska av min söta granne S som hunnit skörda hos sin granne flera gånger! Tur för mig! ;-)
Sedan blev det helstekt ryggbiff med god rubbing som min man stod för. Till den serverade jag en jättefräsch potatissallad ur senaste numret av Elle Mat och Vin som jag tyvärr inte kan hitta på nätet men den går under namnet "Grillad färskpotatissallad". Innehöll salladslök, slätbladig persilja, citron, tomater och chili. Framdukat fanns också grillade majskolvar med chilismör/koriander, champinjoner lindade med bacon och en myntasås. Dessutom hade jag gjort the best barbequesåsen ever efter ett recept jag fått från min mamma. Superenkel och SÅ god!
Här kommer den:
1 paprika
1 gul lök
2-4 vitlöksklyftor
5 msk socker
3 msk senap
3/4 dl äppelvinäger
1/2 tsk salt1 tsk basilika
70 gr tomatpure
2-3 dl olja
Kör allt i mixern och häll oljan i en jämn stråle i mixern. Lägg i den finhackade löken sist så den inte blir helt mosad. Hacka i lite färsk basilika.
Lycka till!
Till efterrätt blev det Per Morbergs goda pavlova som Helena tipsat som tidigare i vår. Den gjorde succè och var en verklig liten goding med den egengjorda lemoncurden. Kan varmt rekommenderas! Kanske blir det en sådan på midsommar!

söndag 20 juni 2010

Kalas igen!



Idag har kalasandet fortsatt för under dagen har vi haft den närmaste familjen på middag då det inom några dagar också är Sigges födelsedag. Jättetrevligt att alla kunde komma (även syster som väntar barn, var beräknade i fredags...). Det var MASSOR av paket att öppna och sång och god mat! Efter maten drog ungarna ut i trädgården och testade de nya leksakerna som dolts i paketen som anlänt under helgen. Mest poppis var ett golfset och de nya gôrstora vattenpistolerna! TACK alla för en fin dag och för alla fina presenter till Nils och Sigge!





lördag 19 juni 2010

Kungligt bröllop och kalas!


Idag har Nils haft kalas för sina kompisar. Det var 14 stycken, övervägande killar som dundrade in vid 11-tiden. Två timmar senare efter pannkakor, sandwich-glass, bullar, kex och saft och givetvis godispåse lägrade sig lugnet igen. Kalaset gick smidigt och Nils fick så mycket fina leksaker. TACK ALLA! Han var själv väldigt nöjd och mest nöjd var han nog över att han fick tillfälle att visa upp sina trollkonster. När han kom med det förslaget igår försökte jag förbereda honom på att det kan bli lite svårt att samla alla och kräva att de ska titta på. Döm om min förvåning när Nils helt plötsligt äntrar scenen med en hel skock ungar på trappan som tittar på!

Vid tre-tiden hade vi dammsugt och svabba klart efter allt kalasande och det blev äntligen dags för mig att parkera mig framför teven. Att inte se det var inget alternativ alls, tycker nästan jag har laddat lite för lite. Borde nog köpt några bröllopstidningar och satt i mig dem för att verkligen känna mig förbered! Hade också velat se de serier och dokumentärer som gått på teven, tur att det finns svt play! Dukade iallafall med min fina bricka och prinsess-chokladen så lite kungligt stämning blev det allt. Jättefin vigsel och ett så vackert brudpar! Jag har storlipat flera gånger, de ser så lyckliga ut! Dessutom tycker jag att ända sedan bröllopet tillkännagavs har Viktoria strålat av kvinnlighet och lugn. Tänk att äntligen få någon vid sin sida vid allt arbete kring representationerna. Både i Sverige och världen över. Jag vet iallafall vad mitt nästa yrke kommer vara: expert på kungligheter! ;-)




fredag 18 juni 2010

Semester!

Igår jobbade jag min sista arbetsdag på ett tag. Så skönt med semester; efterlängtad och behövlig! Jag, Nils och Sigge har bara gjort trevliga saker idag i ett väldigt avslappnat tempo. Det trevligaste av händelserna idag var fikan hos grannen; en granne som hör av sig när mannen lämnar landet och påminner mig om att höra av mig om jag behöver hjälp, med vad som helst! Så himla gulligt! Tack S!!! Paketet ovan hade jag med mig till henne. Helt enligt mitt koncept rinna, brinna eller försvinna! Man kommer ju gärna och äter upp muffins eller bullar eller vad det nu kan tänkas bli! ;-) Vi blev kvar i massor av timmar och ungarna for runt och lekte och vi satt och tjatade på altanen...när jag inte jagade Sigge givetvis. Nu har kvällen avslutats med hemmagjord pizza och lite chips för det är ju fredag och då obligatoriskt fredagsmys. Trevlig helg på er!

torsdag 17 juni 2010

Ansiktsmålning

Idag mötte jag en vampyr vid hämtningen på förskolan. Nils hade blivit ansiktsmålad och han förklarade att det var blod som rann i mungipan...sörrö! Väl hemma fortsatte måleriet, både Nils och Sigge sysselsatte sig med det en lång stund. Sigge med orange fläskläpp då han dundrade i asfalten häromdagen med svullen läpp och näsblod som följd. Det orangea kommer från tuschpennan; han har en ovana att suga på filtspetsen vilken han också gjort idag i ett obevakat ögonblick. Hans rackartyg avslöjas dock lätt för de stackars filtspetsarna är kritvita och helt snustorra efter hans sugande...jo, jo...så nu har vi vampyrer i huset också; två stycken!!


onsdag 16 juni 2010

Hurra för Nils 5 år!

Idag fyller min älskling Nils 5 år!! Massor av stora, härliga grattis till dig min fina son. Så klok och klurig och kramig! Förstår inte hur tiden rusar på...det är smått galet så fort det går. Dagen startade med skattjakt och har fortsatt i glassens och pannkakornas tecken hela dagen! Här kommer bilder från morgonens skattjakt som skedde under övervakning av Sigge; hack i häl på Nils. Det mest populära paketet blev givetvis Bamses trollerilåda som Nils suktat efter en lång, lång tid! Så nu har vi en trollkarl i familjen! Så praktiskt!