På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

måndag 30 november 2009

Clementin!

Så hette hästen som Nils just tagit en ridtur på bilden ovan. Igår var det skyltsöndag och så även här i Kungälv. Vår snabbvisit hade egentligen ett helt annat syfte än hästridning. Vi var på jakt efter ny ytterbelysning som vi också hittade. Men då kön var lång, lång, lång och då Sigge också var med flydde vi ut ur den illa kvickt, J fick själv sköta köandet. Då skådade vårt öga några brandbilar och stegbilar (!) som stod parkerade i parken tvärs över gatan så dit gick vi. Efter en snabb koll på dem och med en korv i magen var Nils redo för en ridtur på Clementin som dagen till ära hade tomteluva på sig, till Nils stora förtjusning.

Snart är det också dags för adventsstakarna att komma fram i vårt hus och jag längtar lite efter att få sätta fram den finaste av dem alla...min fick jag av Sara och Micael då jag fyllde 30 år...så den har jag ju haft ett tag! ;)

söndag 29 november 2009

Grönbete!

Igår släppte vi då äntligen ut hästarna på grönbete...i gillestugan. Där springer det nu runt en miljard vilda hästar; vi har araber, fullblod, ardenner, lippizaner och en och annan mustang. Jag är supernöjd och rummet kommer absolut få mycket av det som vi vill....eller som Nils säger...myyys! Vi startade när barnen gått och lagt sig så kvällen blev mer än lång. Vårt mål är att bli klara med gillestugan innan julhelgen, helst tidigare givetvis, men allt tar längre tid än vad man tror. Men tapetseringen gjorde att många andra saker och fix nu kan bli klara...det finns ju alltid en logisk turordning när man renoverar som är svår att forcera. Mannen kämpade på tappert medan jag sprang upp och ner till en orolig Sigge som låg och gnagde sig på fingrarna...tänderna spränger fram i munnen på honom och natten tills idag var ingen rolig historia mellan 22-01 innan Panodil(arna?) kickade in på allvar. Men inga påminnelser om det idag...glad som en lärka vid halv åtta då han vaknade. Nils och Sigge dumpade vi i Guddeby (Nils var mer än nöjd efter besöket och han "gillar Ingrid" som han själv uttryckte det när vi åkte hem i bilen) några timmar medan vi röjde klart med kablar och el i gillestugan för att sedan fortsätta att städa klart hela trädgården. Från att ha varit en rörig byggarbetsplats med ett halvfärdigbyggt vardagsrum är där nu helt rent och så ståtar där ett färdigt rum. Man blir inspirerad att ta tag i saker och renoveringsprojekt stora som små när det går framåt på andra håll som det nu gjort här den senaste tiden med Sigges rum, gillestugan och vardagsrummet. Här kommer bilder på en arbetande man! Heja mannen!

lördag 28 november 2009

Hej kompis!

Idag har jag hängt med Sigge hela dagen och känner mig just nu efter läggningen rätt seg. Förkylningen har inte gett med sig och inte heller torrhostan...grymt irriterande både under dagen men mest under nätterna.

Nu skall vi fortsätta greja i gillestugan en stund...ciao!


fredag 27 november 2009

Golv att gå på!

Idag har så rummet blivit helt färdigt och står nu redo för att ta emot målaren på måndag. En vecka har han på sig, måndagen därpå kommer golvlister på plats och även elektrikern gör då sitt sista besök. Känns så härligt!
Nu är helgen här och renoveringen planeras fortsätta lite överallt på Barfotsgatan. Efter en vecka med sjukdom (och fortfarande) hoppas vi ändå hinna en liten bit till innan en ny vecka drar igång! Önskar alla en god fredag och helg!

torsdag 26 november 2009

Städ-dag!

Nu, tror vi att vi börjar se slutet på vårt första byggprojekt. Taket är helt klart och även fasaden är färdigfixad. Där kvarstår bara några smådetaljer. Golvet har hittills blivit lagt i halva rummet så där är en liten bit kvar. Sedan har vi givetvis fler byggprojekt kvar bland annat omläggning av taket och omklädnad av garaget men det blir ett vårprojekt nästa år.

Idag och igår har trädgården städats på bråte...det har varit vår uppgift att ta hand om skräp och spill och hittills har vi fyllt en 8 kubiks container och ett 10-tal släpkärror med byggbråte. Tippen är vårt andra hem och kommer nog förbli det ett tag till om jag inte misstar mig! ;) Kommer nog inte adventspynta förrän framåt andra advent men det gör mig inget...men då kommer det pyntas rejält å andra sidan!

onsdag 25 november 2009

En grå dag...


...men på Barfotsgatan är den vit för nu är snart hela utbyggnaden klädd med vit panel. Bilderna är tagna igår...idag har det inte varit något riktigt bra väder att ta kort i. Inomhus har rummet nu städats ur på bråte och damm för imorgon läggs golvet på plats. Nog blir rummet färdigt till jul...annat kan jag inte tro!
Själv är jag hemma från jobbet pga att jag inte haft någon röst sedan i fredags. Den kom någotsånär tillbaka igår i sällskap med en dunderförkylning med enveten rethosta. Känner mig rätt kass och den oroliga natten märks nu, jag nickade precis till på soffan...så skönt! Det blir Panodil, nässpray och tidigt i säng ikväll igen!

tisdag 24 november 2009

Sigges nya rum, välkommen in!

I helgen blev det så äntligen dags för Sigge att flytta in i sitt egna rum efter att vi haft tapetserarhjälp här (Micke, tack å Sigges vägnar!). Tapeten som var inköp för länge sedan gjorde sig fint i rummet och medan den kom på plats var jag och barnen i sällskap av Sara och Ella på Ikea och köpte bla. en bokhylla och en jättefin lampa som det finns en bild på längre ner på sidan. Vi fick också plocka fram en massa presenter som ännu inte haft någon bra plats (och det är flera jag inte hittat än här i röran...) och givetvis den fina tavlan från Isa Form som Sigge fick i doppresent av Hangelins. Uppsatt blev den som pricken över i:et i rummet. Vi har fortsatt pynta lite mer idag och Nils har klistrat fina dinousarie-stickers på fönstret och jag har fått fram en extra lekmatta åt vår ibland hårt lekande plutt!

(Den bruna stolen ovan är från mammas föräldrahem. Den är egentligen Saras men "bor hos oss" tills vidare. Om någon på den sidan släkten ser denna bilden känner de säkerligen igen den...det var morfars favoritfåtölj där han satt varje kväll och kollade på teven och bolmade så det knappt gick att se´n!)

måndag 23 november 2009

Panel på plats!

Idag har det fixats med trappen mellan det gamla vardagsrummet och det nya och det var en stund övervägande innan vi bestämt hur den skulle se ut och hur den skulle kläs...men som sagt, nu är det bestämt. Det har också snickrats panel på utsidan och detta hann jag ta kort på innan det blev för mörkt...idag var det helt kolsvart (nästan) redan vid fyra-tiden. Iallafall är jag jättenöjd med utseendet när panelen kommit på plats på en vägg. Nu har det blivit dags att tänka på middagen. Ses!

söndag 22 november 2009

Slut på virrvarret


Nils har gillar att rita och nu har det hänt något i färgläggningsstadiet för från att det har varit mest virrvarr i en kulör börjar det nu bli flera färger mera samlat i bilden. Här är det Pettson och katten Findus som får sig en omgång...och givetvis är Nils noga övervakad av Sigge. Mycket bus blir det på en dag!



Annars har denna regniga dag spenderats med plugg i gillestugan (mer om det imorgon!) och så har vi haft besök av familjen Book och det var verkligen jättetrevligt att ses...det var alldeles för länge sedan sist...men vi ska tydligen ses snart igen! Jättekul! :)
Nu skall jag strax gå och lägga mig för jag är trött och hes...jag har helt tappat rösten faktiskt. Det beror inte på att jag var på jättetrevlig 40-årsfest hos våra grannar igår kväll (tack för hjälpen Hangelins)...jag har varit hes i tre dagar!

lördag 21 november 2009

Konst-vandring!

Jo, det har vi titt som tätt här på Barfotsgatan och är mest centrerade till Nils rum. Han skapar små och stora installationer mest hela tiden och ALLA måste komma och kolla. Så denna lördag bjuder jag på en Nils-installation gjord av diverse leksaker av skilda slag. (Han ser lite rödmosig ut...feber!) Trevlig lördag på er!

fredag 20 november 2009

Fönster och tak

Äntligen har jag lyckats ta några foton när det varit hyfsat ljust ute. Nu är iallafall taket klart och det sista fönstret kom på plats idag. Rummet badar i ljus och de där arkitekterna kan sina saker må jag säga. Vidare är hela rummet nu färdiggipsat och nästa projekt som startar nästa vecka är att snickra trappen mellan nya och gamla vardagsrummet. Några beslut måste tas av estetiska kommittén först! ;) Där efter är det dags för golvet som ska läggas vilket innebär att det också snart är det dags för målaren att komma och spackla och måla rubbet vitt. Medan han/hon (?) gör det ska snickarna fixa panelen på utsidan...jo, så ser planerna ut för de närmaste veckorna. Over and out!

torsdag 19 november 2009

Elefant-servetter!

Snart bär det av mot Stockholm och då hoppas jag verkligen att vi tar en sväng förbi Strandvägen och Svenskt Tenn och en massa andra trevliga butiker. Dessa fin-fina servetter som jag fått av syrran ska jag duka fint med på jul! Oj, vad veckorna går fort...hörde det ryktas att det redan kommit upp adventsstakar här och där! Så det är dags nu, eller?


onsdag 18 november 2009

MiSt!

För dig som regelbundet läser min blogg kanske du minns att jag för några veckor sedan skrev om en bardomsvän som tillsammans med en vän fått med ett bidrag i Webbjokern, en deltävling i Melodifestivalen. Nu har den avgjorts och tänka sig...de som kallar sig MiSt vann med låten Come and get me now! Om jag förstått det rätt är alltså Mia och Stefan som kompanjonen heter ett av de 32 bidragen som skall tävla i kommande Melodifestival och det är hur coolt som helst tycker jag. Skickar stora grattis till Maria som nu bor i Thailand, närmare bestämt på Koh Lanta. Där var vi på semester för nästan exakt 5 år sedan...Nils låg i magen...och då råkade jag faktiskt stöta på Maria. Väldigt roligt att deras bidrag kommit med! Än en gång, grattis!!

tisdag 17 november 2009

Soffa!

Eftersom jag insett för någon vecka sedan att vardagsrummet kommer bli klart till jul så insåg jag också att vi inte har något att sitta på i det och det kändes tråkigt då vi ska ha jul här i år. Så mannen gav mig i uppdrag att hitta en soffa och se här, det gjorde jag! Är jättenöjd med den, avtagbar klädsel och schysst dunstoppning och lätt begagnad. Damen i Askim hade köpt en annan vit soffa som var något längre eller var det kortare...strunt samma och ville bli snabbt bli av med denna danska snyggingen som ska nu bo i nya rummet! Välkommen till Barfotsgatan då!
De vita nyanserna fortsätter och i gillestugan har ännu lite mer av väggarna blivit vita. Den turkosgröna medaljongtapeten är nu ett minne blott och knappt det! Gött! Gött!
Jodå, alla fönster är på plats men jag har inte hunnit ta några bilder idag...och ville inte ta kvällsbilder, de blir så tråkiga. Hoppas fixa det till morgondagens blogginlägg dock! Hej svejs!

måndag 16 november 2009

Fönster!


Idag tycker jag det är dags för en bygguppdatering för efter några dagars byggvila i väntan på fönster men nu har det tagit fart igen. Fönster kom, gips kom och färdiggrundad panel kom och värmegolvet är färdigkopplat! Hej vad det går...jag blir lycklig, lycklig!

Vips så var tre fönster på plats och jag har blivit lovad att imorgon eftermiddag är alla fönster insatta och då ska det bli spännande att se rummets verkliga potential! Nu skall jag surfa ut på Blocket och leta möbler! Ciao!