På Barfotsgatan

Välkommen till Barfotsgatan där jag bor med mina söner Nils och Sigge och min man i ett hus byggt på sjuttiotalet. Här blandas vardagslivet med småbarnslivet med renovering och med tapetsering. Allt i en enda röra!

fredag 31 juli 2009

Besök från utlandet!

Idag har vi haft besök av en utvandrare, nämligen min kusin Peter och hans fästmö Annette och deras son Carl-Peter som är jämnårig med Nils. De är på besök i Göteborg hos Ingegerd (min mammas syster som givetvis också var med!) några dagar och annars bor de i Oslo. De dök upp till lunchen och efter en liten stunds bekantande var leken i full gång! De tre pojkarna röjde runt och lekte som bara den! Vi, som satt i köket och snattrade, hörde dem bara på avstånd!

Peter och Annette är också husägare och ganska nyblivna sådana och skall nu efter semestern flytta in i sitt totalrenoverade hus! Åh, vad roligt...dags för piffet så att säga. Heja Annette! Vi fick givetvis möjlighet att visa upp vårt eget här på Barfotsgatan och gick husesyn och sedan blev det ju mycket snack om hus och renovering....och om allt däremellan.




Efter massa lek inomhus och både lunch och fika ville killarna ut så på med regnkläder och stövlar och sedan såg vi inte röken av dem på en lång stund. Nils visade upp både sin sandlåda och sin jordhög och därefter var det fullt jobb överallt. En grävde i högen och en klippte gräset! Tack Carl-Peter för hjälpen, du var en hejare på manövrera gräsklipparen!


Familjen skall stanna några dagar till på västkusten och fortsätta sin släktbesöksturné några dagar till. Det var verkligen ett roligt besök och jag hoppas att det inte dröjer alltför länge innan vi ses igen, kanske skulle man ta sig en weekend i Oslo någon gång?


Resten av eftermiddagen myste vi mest och busade vilt i soffan till Sigges stora glädje. Han spenderar det mesta av tiden i soffan sedan han lärt sig att klättra upp där. Där kryper han runt men ligger mest på rygg och myser, helst med något tåg eller liknade nära till hands som han gnager på! Nu skall vi äta upp resterna sedan lunchen och se en film!

torsdag 30 juli 2009

Sjöfartsmuseet nästa!



Igår när min granne Susanne ringde mig och undrade om jag ville hänga med på utflykt tvekade jag inte en sekund! Absolut, här skall utflyktas!!! Något lätt trött på min yngste son som är mega-mammig och inne i någon slags protest-period så var det ett skönt avbrott att komma hemifrån idag. Då SMHI lovat regn hela dagen (vilket givetvis inte riktigt stämde...se på de första bilderna nedan; strålande sol!) verkade Sjöfartsmuseet vara ett bra ställe att åka på utflykt till. Mycket riktigt var det en höjdare...särskilt båten där barnen lekte i flera omgångar! Medan vi underhöll oss ett par timmar drog regnväder förbi så när vi lämnade museet för att leka vid en stor lekplats i närheten höll det upp. Innan vi hann åka hem slank vi in på ett kafé och fikade lite (medan ännu ett häftigt regn drog förbi)! Väl hemma igen var alla trötta; Sigge sov gott i sin vagn en stund, Nils bäddade ner sig och sov också en stund och jag intog soffan och somnade jag med! Tack Susanne, Ellen och Hugo för en trevlig dag!


onsdag 29 juli 2009

Arbetsrum!

Bild från: www.ikea.se


Vårt blivande arbetsrum tar form i svindlade hastighet! Dags att börja fundera på vad vi skall ha för möblemang! Kanske något som ovan skulle funka bra. Jag vill med bestämdhet få undan skrivare och en annan massa joxx! Möblen är ur serien Aspvik och det verkar finnas fler hyllor och hurtsar att välja på. Lovar visa fler bilder imorgon. Har idag inte haft tid att planera mitt blogginlägg alls...och nu är det strax dags för engelsk serie som jag inte vill missa. Lovar bättring tills imorgon!

Svejs!


tisdag 28 juli 2009

Fisk i farstun!



Det plingade på dörren är i kvällingen och där stod det en karl som ville sälja fisk...ja, i farstun till mig...Barfotsgatan hade fått besök av fiskbilen så att säga! Har aldrig hört talas om den förut men jag bestämde mig ganska raskt för att testa så jag köpte lax av en! Min jämförelse blev att jag på Maxi betalar ca. 140:-/kg för laxen och hos fiskbilen 200:-/kg. Lite dyrare men det skall bli spännande att smaka om den är så fin som han övertygade mig om... Brukar vara reserverad och ganska ifrågasättande då det kommer till "vid-dörren-försäljare" men jag köpte hans resonemang om hur de "chockfryser" fisken direkt på båten så att kunden skall få fisken så frysfärsk det bara går...i motsats till det vi kallar färsk fisk...hur fisken förvaras på is på båten in till hamnen, i hamnen innan och under auktionen och sedan vidare till fiskaffären och att den där kan bli liggandes ett tag innan försäljning. Ja, ja! Nu skall jag iallafall testa detta så får vi göra oss en liten utvärdering efteråt...de kommer ju om tre månader igen till Barfotsgatan.

Är det någon annan därute som har erfarenheter av fiskbilen...nöjda eller inte? Bra eller dåligt? Gott eller inte? Jag vill veta!

Får nog bli lax till lunch imorgon då!


måndag 27 juli 2009

Det eller det?



Medan halva källaren flyter i flytspakel diskuteras det på övervåningen om vi skall ha alu-zink på hela taket eller ha en modernare typ av betongpanna där det idag ligger betongpannor + alu-zink på utbyggnaden. Det diskuteras också kring om utbyggnad + garage skall ha vit puts som beklädnad eller träbeklädnad som på bilden ovan!! Oj, oj! Mycket att ta ställning till!


söndag 26 juli 2009

Safta eller sylta?


Vad skall jag göra av alla bären? Krusbären är dock Saras men i frysen ligger nu mängder av blåbär och mängder av röda vinbär som pappa plockat till mig. Dessutom blir det massor av plommon och äpplen. Förra året kokade svärmor god plommonmarmelad. Kanske blir det vinbärsgelé inför hösten och vinterns stekar? Ja, det blir till att fundera på?

Annars då? Jo, jag har haft en snorig och febrik Sigge på höften HELA dagen men hoppas att vi har sett denna förkylningens sista dag idag. Han har iallafall ätit pyttelite och druckit ganska bra.

Nu skall jag servera lite kvällsmat; idag blir det melon och parmaskinka. Våra tre jobbare som varit i källaren är nog hungriga efter en hel dags hårt jobb. Nils har varit arbetsledare där nere; hörde honom förut idag: "Verkligen bra jobbat killar!" (fniss!...var får dom allt ifrån?)


lördag 25 juli 2009

Kalas och Liseberg!

Idag har jag och Nils i sällskap av pappa varit i Frölunda och uppvaktat Sara som fyllt år i veckan. Grattis i efterskott syrran! Vi var tvungna att lämna Joakim och Sigge hemma för Sigge har haft feber idag också och varit riktigt krasslig.

Väl hos Sara bjöds vi på god lunch med efterföljande tårta. Allt var mycket gott! Måste nog be om recepten! Sedan bar det av till Liseberg (hela gänget; Mickes föräldrar och syster och man) där vi hade turen att få en parkering i princip omgående...folk slogs om dem!!!

Här kommer några bilder från vår dag!



fredag 24 juli 2009

En medarbetare!



Sigge vaknade sjuk idag också, hög feber och snorig! Dagen har han spenderat i vagnen sovandes eller i mitt knä...och inte en meter längre! Efter läggningen flydde jag ut en stund, hoppade i stövlarna och drog upp i skogen en stund och hittade massor av vilda hallon, jättesöta.


Nils har jag inte sett röken av idag men jag har hört honom på lagom avstånd. Han har varit med Joakim och "jobbat" i källaren och det blev lite av ombytta roller idag då jag kunde höra Nils snattra och snattra (herregud, ungen är inte tyst en minut!!!) och Joakim svarande med jaaaaa, hmmmm, ok, näääähääää osv en miljon gånger ungefär! Det brukar ju vanligtvis vara jag och Nils i den situationen. Iallafall har Nils sopat och burit och mätt och stampat fast isolering och så medan han fällt kommentarer som "Det blir ju kanon pappa!", "Nu måste vi sätta fart och jobba, ok" eller "Nu är det dags för fika eller vad säger du?"! Jo, det stämmer nog som de säger på förskolan; Nils är en "jobbare"!

torsdag 23 juli 2009

Out of order!

Vad säger man efter en regnig dag som denna? .....................hmm........................hum........................ mm.............................hmmmm..................................! Nej, det finns inte så mycket att varken säga eller tycka. Min hjärna har liksom gått på lågfart idag. Jag har inte gjort något vettigt alls! Och jag har inte tänkt något vettigt heller. Bara varit inne. Lagat mat. Tvättat. Vikt tvätt. Diskat. Torkat Sigges snoriga näsa en miljon gånger. Höll till och med att fastna framför teven tillsammans med Dr Phil som jag vanligtvis avskyr...





Det enda som varit upplyftande idag rent tankemässigt är att det nu i carporten ligger en säck finbetong och väntar på mig. Ja, se där, nu spritter det till lite däruppe minsann! Häromvecka kom denna fina och inspirerande boken på posten och jag har siktat in mig på ett fågelbad! Det hade varit fint att haft ett egengjort och egendesignat i trädgården tycker jag! Någon därute som gjutit något och vill dela med sig av sina erfarenheter... jag är idel öra!

Nu dags för film igen...tre att välja på igen; Revolutionary Road, Miss Pettigrew lives for a day eller Höst i Paris.

onsdag 22 juli 2009

Home sweet home!


Jag gillar att komma hem!!! Och jag gillar särskilt att komma hem till vårt hus här på Barfotsgatan!!! Fast det tror jag de flesta gör när de varit iväg en sväng...både då det handlar om några timmar eller flera veckor! Huset stod iallafall kvar och det fanns flera bevis på att vi inte varit hemma på några dagar; gräsmattan var så att säga långhårig, vårt körsbärsträd dignade av goda-goda mörkröda godingar och parasollet låg omkull (pga av blåsten igår skulle jag tro...såg att grannens gör likadant!). Min snälla granne S har tagit hand om mina blommor och det har varit mer öst ur än vattnat som hon så passande beskrev sina göromål! TACK iallafall!
Sedan har dagen varit högst ordinär...en sväng till affären för att fylla kylskåpet som gapade helt tomt...konstig syn som jag ej är van vid, dunket av tvättmaskinen som centrifugerar och Nils som bygger tågbana. Det enda som inte riktigt är sig likt är att vi har en ny familjemedlem parkerad i carporten (mer om det en annan dag!) och att Sigge numera inte bara syns krypa runt utan emellanåt kommer staplande i upprätt position! Jo sö ni, nu är det dags för Siggebubben alltså; jätteroligt och han skiner som en sol! :) Fast inte hela tiden...HU vilket humör han har stundtals och han har helt plötsligt börjat att medvetet låtsasgnälla (typ oj vad synd det är om mig, jag klämmer fram lite skrik så tar nog någon upp mig...nähä..då får jag väl skrika lite högre då!!) och jag håller på att bli smått galen på honom emellanåt! Men...... däremellan är det bara ren kärlek mellan oss!!! ;)
Gott att vara tillbaka på bloggen! Jag menar;: det funkar fint att blogga från mobilen men det är ändå skönt att sitta och knacka på ett rymligt tangetbord och titta på en stor skärm...allt blir så väldigt pluttigt på min mobil! Har dock hört och sett att det finns andra mobiler som har stora fina skärmar och som säkert skulle funka bättre då man skall blogga och hålla på från mobilen och så...!!;)

tisdag 21 juli 2009

Sista dagen på Smögen!


Idag vaknade Nils med feber så dagen har varit tämligen lugn. Jag och Birgitta tog en tur på bryggan och jag köpte ett par nya örhängen, B köpte en jättesnygg kofta. Imorgon åker vi hem till Kungälv, J till hem och fortsätta i källaren! 

måndag 20 juli 2009

Kaviar-tuben!

En daglig tur till Kaviar- tuben är ett måste när vi är på Smögen och så också idag. Efter att vi fikat med Fredrik, Pernilla och P stannade vi till och tog några åk i den snyggaste rutschbanan jag sett! 

söndag 19 juli 2009

Cirkus Maximum!

Nyss kom Nils hem från sitt första cirkus-besök någonsin. Det hade varit en jättefin föreställning och Nils berättade att han sett både hästar, elefanter och grisar. Han visade också hur djuren gick runt, runt i manegen. Det som syns på bilden är en snurrande clown...jättefräck! 

lördag 18 juli 2009

Regnig loppis!

Sjöräddningens loppis i Fjällbacka idag blev en tillställning som gick i regnets och fyndens tecken. Hem kom vi våta och med en trasmatta, en bricka med Union Jack, Josef Frank-underlägg, ett Koka uppläggningsfat, två Dalahästar och ett gäng pysselböcker och barnböcker som var helt nya (skänkta av bokhandeln för prislapparna satt kvar!) och lite annat smått och gott. Jo, jag är nöjd! 

fredag 17 juli 2009

Pluret (med betoning på u )

Idag har vi sluppit att laga mat för min farmor som också bor här har bjudit på lunch. Riktig husmanskost, väldigt gott. Till efterrätt blev det paj på röda vinbär. Sedan tog vi med fika och åkte till badplatsen Pluret och fiskade krabbor och badade, Nils ville aldrig gå upp! Hej då!

torsdag 16 juli 2009

Utflykt!

Idag var det dags att åka på utflykt till Tanumstrand och bland annat äta lunch. Nils längtade "hem" innan vi klivit ur bilen; "Mamma, kan vi inte dra oss till Hamburgsund igen?" Väl där igen blev det dags att gå till Pipers Glace och välja bland alla goda smaker. Imorgon ser vi fram mot en solig dag enligt väderprognosen!

onsdag 15 juli 2009

Jippie, sol igen!


Färsk makrill till lunch, nykokta räkor nu ikväll. Sitter nu på balkongen och njuter lite, tänk att man kan ha det så här gott! 

tisdag 14 juli 2009

Sol och båttur till...


Fjällbacka där vi stannade till och åt en glass. I hela hamnen ekade hög musik då det idag var dags för seglarveckan att stanna till där (massor av unga som festar och partajar på båtar). Nu avslutar vi denna dagen med att grilla en god bit kött och till det potatissallad med parmesan, halloumi, majskolvar och tsatsiki! Det är härligt med semester!

måndag 13 juli 2009

På plats, äntligen!


Efter en hel dags febril packning och planering så är vi nu på plats i Hamburgsund. Det första som vi mötte var kusin Ella och sedan dess har det varit full fart. Just nu skakas det välling till höger och vänster...förhoppningsvis infinner sig snart ett efterlängtat lugn! HEJ DÅ! Anna

söndag 12 juli 2009

Priman!


Igår kväll sålde jag min följeslagare sedan många, många år! Nu flyttar "Priman" (av märket Nissan modell Primera..därav smeknamnet) till de nordöstra delarna av Göteborg, närmare bestämt Hjällbo! Många var intresserade av min pärla som dagen till ära var ren och fint iordningsställd! Det var med visst vemod jag vinkade av den...jag blev faktiskt lite sorgsen inombords...liksom hur skall det nu gå för den nu och så.?...och (vilket jag nästan inte vill erkänna)..hade också lite svårt att somna igår kväll och jag vet inte om det berodde på kvällens händelse eller något annat...jag brukar inte ha några problem att somna in liksom...jag är ju tvåbarnsmor!!

Nåja, lyckönskningar från mig till dig, min gamla bil...på väg ut i världen! ;)



Nu skall vi äta glass och kolla filmen "Benjamin Buttons otroliga liv"! De andra filmerna jag hyrde häromkvällen har varit väl värda att se om du gillar Woody Allen och engelska vyer!

lördag 11 juli 2009

Salsa!

Då gästerna parkerat sin husbil strax utanför under natten fick vi möjligheten att träffas och prata lite mer under frukosten. Lukas, deras charmiga golden retriver och Sigge var väldigt intresserade av varandra och och Lukas tyckte nog mycket om Sigge för han kunde inte låta bli att slicka honom flera gånger och då helst på örat! Sigge brydde sig dock inte nämnvärt om Lukas förehavanden!

Hunden, vill du ha en bil?
Efter att vi bjudit våra gäster på en god frukost blev det dags att kollat in deras nya fina husbil innan de begav sig mot Guddeby. En jättefin och fräsch och praktisk inredning i snygga och behagliga färger och träslag...kan förstå att de trivs i den!


Resten av dagen har spenderats i Kungälv ett par timmar där jag och Lisa möttes upp för en fika och vi blev sittandes länge och bara pratade och pratade...utan att bli avbrutna. Vi fick "avhandlat" massor av intressanta saker och jag tipsade henne om jordgubbssalsan jag gjorde igår som blev supergod...kommer göra den många fler gånger!
Här kommer receptet som är för 4 personer:
250 g jordgubbar i skivor eller klyftor
250 g mango (funkar fint med den köpta frusna tärnade, tinas bara)
1 msk råsocker
saften och skalet från 1 lime
1-2 gröna chilifrukter, mängd efter smak
1 msk finhackad syltad ingefära (hittade ingen syltad men tog inlagd av märket Blue Dragoon "Gari Sushi")
1 kruka färsk finstrimlad basilika (eller thaibasilika)
½ dl olivolja (hoppade över den då det var tillräckligt med vätska ändå)
salt

Blanda allt och låt stå kallt en stund innan servering....funkar superbra till grillat, JÄTTEGOTT!

fredag 10 juli 2009

Nya recept!



Efter en hel dag inomhus var det iallafall några som trotsade regnet och gick ut! Själv har jag inte varit ute mer än nödvändigt och har mest hållt till i köket där jag idag testat två nya recept.

Jag har gjort en salsa med jordgubbar, mango, ingefära, grön chilli, basilika och råsocker som skall funka bra till grillat...vilket passar bra för ikväll blir det kyckling! Vi får nämligen besök ikväll från Jönköping och skall äta lite gott hoppas jag! Till det blir det fräsch sallad med valnötter, bluecheesesås och knaperstekt bacon och lite annat smått och gott!



Till efterrätt har jag gjort en "Polly-kaka" vilket i princip är en kladdkaka med mörk choklad i och Polly-godisar! Får se om den blir god...mannens kommentar var "Vad kan gå fel? Kaka är gott och Polly är gott!!" Godkväll!



torsdag 9 juli 2009

Borås djurpark!


Vid elvatiden idag gick vi in genom grindarna på Borås djurpark och har sedan spenderat större delen av dagen där. Nils har gått först med kartan i högsta hugg och har visat och pekat och bestämt vart vi skall gå...han älskar kartor (och den han fick förra året då vi var i parken slet han ut!...gäller också två kartor från Universum...).

Strax innan ankomsten till Borås möttes vi av ett ordentligt skyfall men har (fantastiskt nog!) sedan dess inte haft mer regn...skyfall mötte oss igen dock då vi lämnat Borås bakom oss och ja, det regnar fortfarande ser jag.


Det djuret Nils helst vill se när han kom till djurparken var:...hästar!!!! Jag försökte förklara att det fanns andra djur där än de som finns på bondgården och då kom han på att han också gillade björnar väldigt mycket. Och mycket riktigt fick vi se flera lurviga saker uppe på Björnberget!

Jag gillar Borås djurpark! Det är barnvänligt och det är enkelt att vara där, dvs många ställen att sitta ner på och äta sin matsäck på/grillplatser, givetvis mycket att se på, lagom stort område för en 4-åring att klara av att gå runt, lekplatser och andra roliga aktiviteter. Nils fick ju syn på tåget som åker runt i parken så en sådan tur hann han ju med i sällskap av pappa. Sigge och jag kollade in vagnen och de stenar som fanns på marken medan de var borta! Vilken solstråle...trots att Sigge suttit (i vagnen eller i bilstolen) hela dagen har det inte varit gnälligt eller jobbigt...mycket som distraherar och mycket att titta på helt klart! Han har nog sagt (det enda ord han kan...) "titta" ungefär 5000 gånger idag! ;)


Nu skall kvällen avslutas med någon av följande filmer; "Vicky Christina Barcelona", "Benjamin Buttons otroliga liv" eller "En förlorad värld"..........jo, det var jag som valde filmerna idag! :)